Twitter organizirao tim za praćenje sadržaja na godišnjicu napada na Kapitolu

- Advertisement -

Uoči godišnjice napada na američki Kapitol, Twitter Inc (TWTR.N) formirao je tim za rješavanje bilo kakvog štetnog sadržaja na društvenim mrežama a povezanog s događajem od prije godinu dana u Washingtonu.

Platforme društvenih medija uključujući Twitter i Facebook (FB.O) optužene su da su ekstremistima omogućile organizovanje napada na Kapitol 6. januara 2021., kada su pristaše tadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa upali na Kapitol kako bi spriječili Kongres da potvrdi pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

PROČITAJTE JOŠ:  Poskupljuje gorivo, cijene veće za pet feninga po litri

Twitter je objavio da je sazvao radnu grupu koja se sastoji od članova svih timova za integritet i povjerenje i sigurnost, koja je specifična za godišnjicu napada na Kapitol i da će paziti na rizike kao što su tweetovi i računi koji potiču nasilje. Kompanija nije navela koliko je ljudi u nadzornom timu.

Također su saopćili da proširuju na svoj rad na praćenju platforme oko velikih globalnih događaja i dodali da će nastaviti pratiti aktualne teme i rezultate pretraživanja štetnog sadržaja.

PROČITAJTE JOŠ:  Nudio novac i prevoz maloljetnicima: Policija ga prekršajno kaznila

Glasnogovornik Meta Platforms Inc., kompanije ranije poznate kao Facebook, rekao je u saopćenju da kompanija nastavlja aktivno pratiti prijetnje na svojoj platformi i reagovat će u skladu s tim, javlja Reuters.

Glasnogovornik YouTubea, koji je u vlasništvu Googlea (GOOGL.O), rekao je u srijedu da je internetska video platforma uklonila desetine hiljada videozapisa zbog kršenja politike u vezi s izborima u SAD-u tokom prošle godine te da nastavlja pomno pratiti zbog izbornih dezinformacija na stranici.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...