U Bratuncu i Srebrenici oduzet 31 zasad biljke koji podsjeća na marihuanu

- Advertisement -

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik jučer su pronašli i oduzeli 31 zasad biljke koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu na području Srebrenice i četiri zasada biljke na području Bratunca i jedno lice lišili slobode.

Na osnovu pretodno prikupljenih operativnih saznanja, postupajući po akciji “Plantaža 2022”, policijski službenici PU Zvornik su navedenog dana izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice S.M. iz Srebrenice i lice M.M. iz Bajine Bašte, Republika Srbija.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Srbiji: Mladić se zabio u vozilo kolega iz razreda, poginuli na mjestu

Lice M.M. je lišeno slobode nakon što je zatečeno da u neposrednoj blizini kuće koju koristi u Bratuncu zalijeva četiri zasada biljke koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, prenosi Klix.ba.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice M.M. je pronađeno i oduzeto 0,8 grama suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, drobilica, digitalna vaga za precizno mjerenje, 262 puščana metka, osam okvira za pušku i dvije puške sa optičkim nišanima.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća: Poginuo motociklista

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nakon toga da nadležnom tužilaštvu dostave izvještaje o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” protiv lica S.M. i M.M., i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”protiv lica M.M.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...