HronikaLife news

U Brčkom provedena međunarodna akcija ‘Korov’, dvije osobe uhapšene

0
U Brčkom provedena međunarodna akcija ‘Korov’, dvije osobe uhapšene, Life.ba

Na širem području Brčko distrikta danas je provedena međunarodna akcija kodnog naziva “Korov”, u kojoj su pronađene plantaže indijske konoplje. Kako je zvanično potvrđeno, dvije osobe su uhapšene.

Policija Brčko distrikta na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, danas je provela međunarodnu akciju kodnog naziva “Korov”.

“Akcija je realizovana na području mjesta Gornja Skakava, gdje su na tri lokacije pronađene plantaže opojne droge sa ukupno 302 stabljike indijske konoplje, zatim kompletna oprema za uzgoj i drugi predmeti važni za krivični postupak. Na izvršenju krivičnog djela zatečena su dvije osobe inicijala K.P. i K.K. koji su lišeni slobode i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada”, naveli su iz brčanske policije.

LIFE:  Zatvorena jedna od poslovnica pekare Manja u Sarajevu

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta obavljen je uviđaj te su izvršeni pretresi dvije osobe, kuće i pomoćnih objekata na području Gornje Skakave, a od MUP-ova Republike Hrvatske i Republike Austrije zatraženo je vršenje pretresa na teritoriji ovih država.

Tržišna vrijednost zaplijenjene opojne droge procjenjuje se na iznos od oko 500 hiljada konvertibilnih maraka, prenosi Klix.ba.

Protiv osumnjičenih će zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like