U Brčkom skraćen policijski sat i dopuštene maturalne zabave i svadbe

- Advertisement -

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o skraćenju policijskog sata na području Distrikta.

Kretanje osoba na području Distrikta od danas je zabranjeno u vremenu od 24 sata do 5 sati ujutro, dok je rad gospodarskih subjekata i dalje dopušten do 22 sata.

U vrijeme zabrane kretanja dopušten je rad dežurnih ljekarni, benzinskih crpki koje u tu vrijeme mogu samo točiti gorivo te rad gospodarskih subjekata koji se bave proizvodnjom, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Stožer za zaštitu i spašavanje dopustio je organiziranje maturalnih proslava i svadbenih svečanosti u zatvorenom prostoru na teritoriju Brčko distrikta BiH sukladno važećim naredbama i preporukama za organiziranje takvih događaja.

Ugostiteljski objekti koji organiziraju proslave maturalnih večeri i održavanje svadbenih veselja mogu raditi do 23 sata.

Rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru mogu se odvijati do 22 sat, dok je zabranjeno svako organizirano okupljanje s glazbom uživo, di-džejevima i slično uz iznimku maturalnih večeri i svadbenih veselja na kojima je dopušten glazba uživo.

PROČITAJTE JOŠ:  Muslimani širom svijeta večeras obilježavaju 27. noć ramazana, noć Lejletul-kadra

Na području Distrikta obavezno je nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u grupi od dvije ili više osoba te održavanje fizičke distance od dva metra, osim članova užeg domaćinstva.

Danas donesene mjere važit će sljedećih 15 dana.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jak požar u Sarajevu: Vatrogasci se bore sa stihijom u Novopazarskoj ulici

U večernjim satima u Sarajevu je došlo do požara. Pripadnici...

Sajam knjiga u Sarajevu okupiće 150 izdavačkih kuća i stotine autora

Međunarodni sarajevski sajam knjiga, koji se ove godine održava...

Sarajevo: Zmija na Alipašinom Polju, građani sumnjaju da je poskok

Građani Sarajeva u naselju Alipašino Polje su se požalili...