U Mostaru tri dana akcije masovne imunizacije (VIDEO)

- Advertisement -

U Mostaru je u ponedjeljak počela masovna imunizacija građana Hercegovačko-neretvanske županije protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanja.

Naime u Domu zdravlja Mostar i Domu zdravlja Stari Grad su od ponedjeljka, 9. kolovoza, do srijede, 11.  kolovoza, u razdoblju od 8 do 12 i od 16 do 20 sati dani otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2, i to u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača i Centru za kulturu Mostar.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja mostarskog Doma zdravlja Kristina Bevanda, dr. med., spec. epidemiolog, ustvrdila je u razgovoru za Fenu da su pristigle veće količine cjepiva proizvođača AstraZeneca te su napokon u mogućnosti organizirati jedan ovakav niz dana masovnijeg cijepljenja.

-Htjeli smo ovom akcijom dati priliku i zaposlenim ljudima da ne izlaze s radnog mjesta i da ne uzimaju dane godišnjeg kako bi se cijepili – rekla je dr. Bevanda, dodajući da se može cijepiti svaka osoba iz HNŽ-a, bez obzira na zdravstveno osiguranje ili mjesto prebivališta unutar Županije.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginule dvije osobe

Napomenula je također da je svaka osoba dužna prije dolaska na cijepljenje da se posavjetuje sa svojim ljekarom kako bi on procijenio može li se cijepiti.

-Apeliram na sve sugrađane da shvatimo svi skupa važnost cijepljenja te da je to jedini do sada poznat efektivan način zaštite od ozbiljnog oblika oboljenja koronavirusa. Covid i respiratori nisu se događali davno te moramo misliti ne samo na svoje zdravlje nego i onih s kojima živimo. Iskoristimo mogućnost i u što većem broju se cijepimo i postignemo imunitet prema koronavirusu – poručio je ravnatelj Doma zdravlja Stari grad dr. Edin Kapetanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Muslimani širom svijeta večeras obilježavaju 27. noć ramazana, noć Lejletul-kadra

Kako se i očekivalo, zbog visokih temperatura u gradu na Neretvi, odaziv građana je u jutarnjim satima bio značajniji, a građani su zadovoljni što su mogli zaobići cijelu proceduru naručivanja.

Liječnici oba doma zdravlja ističu kako su iskustva pacijenata koji su cijepljeni dokaz kako taj proces  prođe lagodno te kako su nuspojave, ukoliko se jave, najčešće simptomi nalik gripi  te stoga ne vide razloga da građani ne dođu u centre za masovno cijepljenje i da sa sobom ponesu samo neki identifikacijski dokument.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...