Life newsSport

U Sarajevu počeo Evropski džudo kup za seniore, Larisa Cerić predvodi reprezentaciju BiH

0
U Sarajevu počeo Evropski džudo kup za seniore, Larisa Cerić predvodi reprezentaciju BiH, Life.ba

Borbama u konkurenciji muškaraca do 60 i 66 kilograma počeo je Evropski džudo kup za seniore Sarajevo 2022., dvodnevno takmičenje koje se održava u dvorani Arena Hills na Ilidži.

Na turniru kojeg tradicionalno s mnogo uspjeha, uz brojne druge, organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine nastupit će 237 takmičara (150 muškaraca i 87 žena) iz 27 država.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvodit će bh. džudistkinja Larisa Cerić, a osim nje boje BiH u ženskoj konkurenciji branit će Narin Handan (-48 kg), Mila Petrović (-52 kg), Anđela Samardžiž (-57 kg), Tamara Đukić (-57 kg) i Marija Šukić (-78 kg).

Muški dio tima uz Tonija Miletića, koji je se na posljednjem Sarajevo Openu održanom u februaru ove godine okitio bronzanom medaljom, čine Ahmed Mulalić (-60 kg), Ali Handan (-60 kg), Domagoj Pusić (-73 kg), Darko Topalović (-73 kg), Petar Škrba (-73 kg), Vuka Divljan (-73 kg), Mustafa Hebib (-81 kg), Srđan Ajvaz (-90 kg) i Vasilije Vujičić (+100 kg).

LIFE:  Ukrajinci na Zmijskom otoku dronovima Bajraktar uspješno napali rusku protuzračnu odbranu

Izvlačenje takmičarskih parova održano je u petak navečer pod nadzorom Branislava Crnogorca, člana Sportske komisije EJU-a i predsjednika JS BiH.

Prvog dana Evropskog Judo kupa na tatami će izaći džudistkinje u konkurenciji do -48, -52, -57 i -63 kg, te džudisti u kategorijama -60, -66 i -73 kg.

Prvi dan takmičenja počeo je u 9.00 sati, dok je svečano otvaranje na programu od 16 sati.

Finalni blok i borbe za medalje, koji će direktno prenositi TV SA, na programu su nakon svečanog otvaranja, najavljeno je iz Judo saveza BiH.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like