Life news

U Sloveniji proglašen kraj epidemije, ali ne i mjera

0
U Sloveniji proglašen kraj epidemije, ali ne i mjera, Life.ba
Ilustracija

tanje epidemije zbog covida-19, koje je u drugom valu u Sloveniji proglašeno 18. listopada prošle godine, više se neće produžavati, izjavio je u utorak Franc Vindišar, državni tajnik u ministarstvu zdravstva.

Budući da je Slovenija prema kriterijima Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC) još nije u sigurnoj “zelenoj” zoni, zaštitne maske u zatvorenim prostorima, dezinfekcija ruku, distanca i neke druge mjere i dalje ostaju na snazi, a prisustvovanje nekim događajima u skupini moguće je i dalje samo cijepljenima, onima koji su covid preboljeli ili ljudima sa svježim negativnim testom.

U slovenskim bolnicama je po zadnjim podacima 122 covidnih pacijenata, najmanji broj nakon 7. listopada, a vladin stručni tim i dalje će jednom tjedno razmatrati epidemiološku situaciju i ovisno od stanje predlagati preporuke vezane za Covid.

LIFE:  BiH: Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio produženje mjera

“Molim sve da i dalje poštuju sve preporuke. Sve mjere ostaju na snazi dok ih vlada ne ukine ili ne produži vrijeme njihova trajanje”, kazao je Vindišar.

Pozvao je sve ljude da se cijepe, što je najbolji način da dođe do željene masovnije zaštite od bolesti, rekavši da je sada u zemlji dovoljno cjepiva.

“Iza nas je teških godinu i pol dana. Epidemija nas je postavila pred mnoge kušnje. Suradnjom i solidarnošću ćemo ih prevladati, ali još nismo prošli ciljnu liniju”, kazao je Vindišar, prenosi Hina.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like