UEFA ujedinjena u osudi Superlige

- Advertisement -

Predstavnici svih 55 nacionalnih nogometnih saveza koji su članovi UEFA-e, na 45. Kongresu krovne europske nogometne organizacije izglasali su u utorak deklaraciju u kojoj su osudili proglašenje takozvane Superlige.

Sudionici Kongresa ujedinjeni su u tvrdnji da se zatvorena Superliga protivi samom konceptu onoga što Europa mora biti: ujedinjena, otvorena, podržavajuća i principijelna u sportskim vrijednostima.

“UEFA i njezine članice vjeruju u istinski europski model koji se temelji na otvorenim natjecanjima, solidarnosti i preraspodjeli kako bi se osigurali održivost i razvoj nogometa u korist svih, kao i promicanje europskih vrijednosti i društvenih ishoda. Klubovi zavjerenika očito su zažmirili na činjenicu da status koji danas uživaju nije plod izoliranog slučaja, već je dio dinamičnog europskog sustava u kojem na nečije uspjehe i neuspjehe podjednako utječu veliki, srednji i mali klubovi. Njihova pretpostavka da imaju pravo ‘odvojiti se’ i polagati pravo na nasljeđe koje se gradilo zajedničkim snagama, uvreda je za europske vrijednosti i sportske zasluge.

PROČITAJTE JOŠ:  Od 15. marta zaključavaju" se cijene 60 proizvoda u FBiH

 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...