Life news

Ukrajinske snage pogodile ruski brod u blizini Zmijskog otoka, novi snimci prikazuju obim razaranja

0
Ukrajinske snage pogodile ruski brod u blizini Zmijskog otoka, novi snimci prikazuju obim razaranja, Life.ba

Ukrajinske snage oštetile su logistički brod “Vsevolod Bobrov” ruske mornarice u Crnom moru blizu Zmijskog otoka koji se  zapalio, izvijestio je agenciju Reuters glasnogovornik vojnih snaga u Odesi.

Riječ je o otoku koji se nalazi na 48 kilometara udaljenosti od ukrajinske obale. Zmijski otok je postao simbol ukrajinskog otpora nakon što je u javnost dospjela snimka radio poziva sa samog početkg rata, u kojoj ukrajinski vojnici psovkama odgovaraju na zahjteve Rusa s krstarice Moskva da se predaju.

Ukrajinski vojnici koji su tada branili Zmijski otok su zarobljeni, no kasnije su pušteni u sklopu razmjene zarobljenika. Ratna krstarica Moskva – glavni brod ruske flote u Crnom moru – kasnije je pogođena ukrajinskom raketom te je potonula dok su je odvlačili prema luci.

LIFE:  Putinov rat bliži se opasnijoj fazi, nakon što su ruske snage u Ukrajini u zastoju

Najnovije satelitske snimke Maxara prikazuju Zmijski otok iz zraka. Na fotografijama se mogu vidjeti razaranja koja su vjerojatno posljedica raketnog napada na rusku desantnu letjelicu, a može se vidjeti i dim.

Fotografije su objavljene 12. svibnja, a prikazuju razrušene zgrade, vjerojatno vozila protuzračne obrane Pancir, uništeni helikopter, koji pripada Ukrajini.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like