Life newsSport

UO FK Velež: Bez obzira na ishod nastavit ćemo svoju borbu

0
UO FK Velež: Bez obzira na ishod nastavit ćemo svoju borbu, Life.ba
Arhiv

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je izrazio nezadovoljstvo odlukama Takmičarske i Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH koje se odnose na FK Velež, a s kojima su, kako navode, zasad, upoznati samo posredstvom medija.

“Naime, navedene odluke Fudbalskom klubu Velež još uvijek nisu službeno dostavljene, te ćemo se njima konkretnije pozabaviti nakon što nam i zvanično budu proslijeđene”, navode iz tog odbora.

Upravni odbor FK Velež u svom saopćenju izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio na stadionu “Rođeni” tokom utakmice protiv FK Borac iz Banje Luke, zbog čega se, kaka kažu, izvinjavaju sportskoj javnosti u zemlji.

“Nijednog trenutka ne opravdavajući incident koji se dogodio na stadionu ‘Rođeni’, želimo bosanskohercegovačku javnost upoznati ili podsjetiti na dugogodišnje probleme i opstrukcije s kojima se susrećemo, a koje režira grupa ljudi zaposlenih u Nogometnom savezu BiH”, navode u saopćenju.

Kako dodaju, već šest godina, otkako je imenovan sadašnji Upravni odbor FK Velež, izloženi su sudijskim otimačinama, i to prvo u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a kasnije i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Sve ono čemu je od strane struktura u Nogometnom savezu BiH izložen Velež samo je dio orkestriranog napada na državu Bosnu i Hercegovinu, kojem svjedočimo u parlamentima i vladama, odnosno pokušaj saplitanja zdravih snaga koje se zalažu  za pravnu državu, pa tako i za pošteno suđenje na fudbalskim terenima. Uz nas su u našoj borbi samo iskreni prijatelji sporta, oni koji u toj borbi, osim želje za boljitkom domaćeg fudbala, nemaju ličnih interesa”, navode iz UP FK Velež.

Kako ističu, pitaju se i na osnovu čega je stadion ‘Rođeni’ suspendovan na šest mečeva.

“Također, pitamo se i na osnovu čega je stadion ‘Rođeni’ suspendovan na šest mečeva, uzmemo li u obzir da je HŠK Zrinjski – prije deset godina, nakon susreta protiv FK Velež u Kupu BiH, odigranog 28. septembra 2011. na stadionu pod Bijelim Brijegom,  prošao sa puno blažom kaznom za mnogo krupnije propuste u organizaciji utakmice. HŠK Zrinjski tada svoje mečeve nije morao igrati izvan Mostara, niti je kažnjen oduzimanjem na terenu izborenih bodova.

LIFE:  Sead Kajtaz podnio ostavku u Nogometnom savezu BiH zbog Veleža

Posebno smo razočarani zbog kazne izrečene predsjedniku FK Velež gospodinu Šemsudinu Hasiću, pa pitamo gospodu iz Nogometnog saveza BiH kako je, na osnovu kojeg  pravilnika i za koji prekršaj konkretno, takva mjera donesena. Šemsudin Hasić je na utakmici Velež – Borac bio samo gledalac. Nije učestvovao u incidentima, a posebno nije podstrekivao iste”, navodi se u saopćenju.

Iz UO FK Velež u svom saopćenju pitaju članove komisija koje su donijele odluke koje se odnose na FK Velež kako to da su sankcije kojima je kažnjen FK Velež najavljene u medijima i prije zasjedanja nadležnih komisija.

“Kao klub, poduzeli smo sve da osiguramo regularnost uslova i sigurnost na utakmici protiv Borca. Čak smo, osjećajući ‘napetost’ tokom pauze između dva poluvremena radili na smirivanju publike i igrača. Podsjećamo da smo već, u više navrata, za svoje mečeve tražili delegiranje sudija iz inostranstva, ali smo svaki put odbijeni uz objašnjenje kako su bh. sudije dorasle svojim zadacima. Danas vidimo i kako su dorasli.

Mi ćemo, bez obzira na ishod, nastaviti svoju borbu. Strpljivi pobjeđuju, makar i s odgodom, a mi smo strpljivi.”, navodi se, uz ostalo, u saopćenju.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like