Uposlenik BH telecoma nezakonito prisvojio 34 mobilna telefona

- Advertisement -

Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, poduzimajući mjere pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, uspješno rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo “Pronevjera u službi”, kojim je direktno oštećeno Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo za iznos od 55.896,95 KM.

Nakon provedenih istražnih i drugih radnji, službenici navedenog odsjeka su lišili slobode H.H., rođeno 1984. godine, iz Zenice i zadržali ga u službenim prostorijama za zadržavanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Osumnjičeni za ubistvo priznao da je zadavio malenu Danku Ilić: Otkrio ko mu je pomogao da se riješi tijela

Kako je utvrđeno provedenom istragom, osumnjičeni H.H. je kao uposlenik Dioničkog društva “BH Telecom” Sarajevo, u prethodnom periodu nezakonito prisvojio trideset četiri mobilna telefonska aparata vlasništvo navedene kompanije, te ih prodao lično ili posredstvom drugih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 55.896,95 KM, a za navedeni iznos oštetio Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Netipični načelnik u BiH: Živi u kući bez fasade, radi na imanju i vozi traktor

Nad osobom lišene slobode je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz MUPZDK.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...