Life news

Varhelyi: Danas smo pokazali da brinemo o Bosni i Hercegovini (VIDEO)

0
Varhelyi: Danas smo pokazali da brinemo o Bosni i Hercegovini (VIDEO), Life.ba

Prvi kontingent od nešto više od 10.000 doza BioNTech/Pfizer vakcina protiv koronavirusa iz Evropske unije (EU) isporučen je Bosni i Hercegovini danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Ovo je veliki dan kada smo pokazali da se brinemo za Bosnu i Hercegovinu i da stojima uz njeno rame od početka ove pandemije, izjavio je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi na današnjoj primopredaji prvog kontigenta vakcina Bosni i Hercegovini iz mehanizma Evropske unije.

Ističe da je ovo korak ka izlasku iz pandemije i podstrek kampanji vakcinacije u BiH.

– Želimo vam pomoći da obezbijedite vakcine za medicinske radnike koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije. Svi medicinski radnici u BiH mogu biti vakcinisani ovim dozama vakcina koje su danas pristigle. To je sigurnost za njih i građane BiH – kazao je komesar.

LIFE:  Zoran Mamić iz Hrvatske otputovao u Bosnu i Hercegovinu

Ističe da će Evropska unija predati 651.000 doza vakcina za regiju zapadnog Balkana, dok će BiH dobiti više od 200.000 doza.

– Zajedno s mehanizmom COVAX-a u regiju ćemo donirati više od milion vakcina, a to je samo početak jer potrebno je da vakcinišemo sve građane – zaključio je Varhelyi.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like