Večeras privremeno obustavljen saobraćaj u Sarajevu zbog Sarajevskog cenera, pogledajte koje ulice su zahvaćene

- Advertisement -

Zbog održavanja trke “Sarajevski cener” i “5K Team run” u petak, 15. jula 2022. godine, u periodu od 19:30 do 22:00 sata, privremeno će biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen po sljedećem redoslijedu na lokacijama: Plato Vijećnice, Bentbaša (do benzinske pumpe EP), Obala Kulina Bana, Hiseta, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali.

Saobraćajna policija će regulisati saobraćaj

“Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije”, navedeno je iz organizacije utrka.

PROČITAJTE JOŠ:  Ide optužnica protiv policajca - ubice iz Tuzle: U Amru ispalio 16 metaka

Udruženje “Marathon” poziva sve Sarajlije da večeras sudjelovanjem i navijanjem podrže trke koje su postale prepoznatljiv brand Sarajeva.

“Molimo za razumijevanje zbog posebne regulacije saobraćaja koja će biti na snazi od 19:30 do 22 sata”, apelovali su organizatori, prenosi Klix.ba.

Navedene internacionalne utrke će započeti u 20:00 sati kod Vijećnice i trčat će se individualno 10 kilometara i timski pet kilometara. Nakon toga slijedi odlična zabava za sve učesnike I posjetitelje na After Run Party-ju koji će biti održan na platou prekoputa sarajevske Vijećnice.

Izmjena režima javnog gradskog saobraćaja

Iz KJKP GRAS su obavijestili svoje korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS a zbog održavanja manifestacije “Sarajevski cener” i privremene obustave saobraćaja od starta do cilja utrke danas, 15. jula 2022. godine u vremenu od 19:30 – 22:00 sati doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

  • Tramvajski saobraćaj će biti privremeno obustavljen;
  • Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Vrbanje saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije i nazad;
  • Linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal i polaziti sa Drvenije;
  • Autobuske, minibuske i trolejbuske linije koje djelimično prolaze ili presjecaju trasu kretanja učesnika utrke biće privremeno obustavljene ili preusmjerene alternativnim trasama, u skladu sa uputama pripadnika MUP-a na terenu.
PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres u Hrvatskoj: Dobro je zadrmalo
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....