Veliki uspjeh bh. čuvara mreže: Vladan Kovačević proglašen za najboljeg golmana u Poljskoj

- Advertisement -

Vladan Kovačević, bh. reprezentativac i nekadašnji član FK Sarajevo, proglašen je za najboljeg čuvara mreže u Poljskoj. Potvrdila je to službena stranica poljskog nogometnog prvenstva koja je proglasila najbolje pojedince u sezoni 2021/2022, a najbolji golman Ekstraklase je čuvar mreže Rakowa – Vladan Kovačević.

Vladan je sjajno čuvao mrežu tokom sezone. Statistika pokazuje da je branio  na ukupno 27 utakmica u Ekstraklasi, a svoju mrežu je netaknutom sačuvao u čak 11 navrata i najzaslužniji je što je njegova ekipa osvojila drugo mjesto. Vladan Kovačević donosi mir, koncentraciju, optimizam. Veliki profesionalac.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Austriji: U lavini poginula najmanje jedna osoba

Ovo nije njegova prva nagrada, tako je 2019. godine na manifestaciji ”Jedanaest kristalnih” koja je održana u organizaciji Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini Kovačević proglašen najboljim golmanom Premijer lige BiH. Na Koševo je Vladan stigao iz banjalučkog Željezničara, a preporučio ga je Siniša Mrkobrada, aktuelni trener golmana Borca.

Na najvećem bh. stadionu s njim je radio trener golmana Sarajeva – Adi Adilović. I to vrlo uspješno. Bez dvojbe, Adilović je srušio tezu o Premijer ligi kao minornom takmičenju u kojem je nemoguće stvoriti vrijednost. Za one koji ne znaju uzor Kovačevića bio je Edvin Van der Sar. Nakon sjajnih partija u Sarajevu, Kovačević je dobio i poziv tadašnjeg selektora A tima Roberta Prosinečkog za okršaj sa Italijom, a nedavno je dobio poziv i aktuelnog šefa državnog tima Ivayla Peteva. Nema dvojbe da je on budućnost bh. reprezentacije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...