Life newsSport

Veliki uspjeh bh. čuvara mreže: Vladan Kovačević proglašen za najboljeg golmana u Poljskoj

0

Vladan Kovačević, bh. reprezentativac i nekadašnji član FK Sarajevo, proglašen je za najboljeg čuvara mreže u Poljskoj. Potvrdila je to službena stranica poljskog nogometnog prvenstva koja je proglasila najbolje pojedince u sezoni 2021/2022, a najbolji golman Ekstraklase je čuvar mreže Rakowa – Vladan Kovačević.

Veliki uspjeh bh. čuvara mreže: Vladan Kovačević proglašen za najboljeg golmana u Poljskoj, Life.ba

Vladan je sjajno čuvao mrežu tokom sezone. Statistika pokazuje da je branio  na ukupno 27 utakmica u Ekstraklasi, a svoju mrežu je netaknutom sačuvao u čak 11 navrata i najzaslužniji je što je njegova ekipa osvojila drugo mjesto. Vladan Kovačević donosi mir, koncentraciju, optimizam. Veliki profesionalac.

Ovo nije njegova prva nagrada, tako je 2019. godine na manifestaciji ”Jedanaest kristalnih” koja je održana u organizaciji Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini Kovačević proglašen najboljim golmanom Premijer lige BiH. Na Koševo je Vladan stigao iz banjalučkog Željezničara, a preporučio ga je Siniša Mrkobrada, aktuelni trener golmana Borca.

LIFE:  U napadu na Kijev poginula novinarka Radija Slobodna Evropa

Na najvećem bh. stadionu s njim je radio trener golmana Sarajeva – Adi Adilović. I to vrlo uspješno. Bez dvojbe, Adilović je srušio tezu o Premijer ligi kao minornom takmičenju u kojem je nemoguće stvoriti vrijednost. Za one koji ne znaju uzor Kovačevića bio je Edvin Van der Sar. Nakon sjajnih partija u Sarajevu, Kovačević je dobio i poziv tadašnjeg selektora A tima Roberta Prosinečkog za okršaj sa Italijom, a nedavno je dobio poziv i aktuelnog šefa državnog tima Ivayla Peteva. Nema dvojbe da je on budućnost bh. reprezentacije.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like