Video: Britanska TikTokerka i Norvežanin Fagerli svjetski prvaci u freestyle nogometu

- Advertisement -

TikTok zvijezda Lia Lewis priredila je veliko iznenađenje pobjedom u Svjetskom finalu takmičenja Red Bull Street Style 2021 u Valenciji proteklog vikenda, dok je Norvežanin Erlend Fagerli ušao u historiju osvojivši treću šampionsku titulu.

Nakon godinu dana intenzivnih kvalifikacijskih takmičenja, najbolje freestyle nogometaše i nogometašice je na svjetskom finalu u Valenciji ocjenjivalo petero sudija, među kojima su bili prvi Red Bull Street Style prvak Sean Garnier (Francuska), Javi Sanz (Španija), Tobias Becs (Norveška), Michal Rycaj (Poljska) i dvostruka šampionka Kitti Szász (Mađarska).

Španske fanove nogometa slobodnim stilom oduševili su nastupi najboljih 16 muškaraca i osam žena, koji su u svjetskom finalu takmičenja Red Bull Street Style prikazali zadivljujući stil i vještinu.

Lia Lewis je oduševila publiku svojim akrobatskim potezima, pobijedivši u polufinalu Amerikanku Caitlyn Schrepfer, a zatim i Poljakinju Agusku Mnich u finalu. Schrepfer je na kraju bila treća.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održana vježba povodom Dana policije, učestvovale specijalne jedinice

Britanka se ovim sportom počela baviti prije svega tri godine, nakon što je kao dijete trenirala ples i gimnastiku. Ova 24-godišnja zvijezda u usponu je svojim atraktivnim potezima i video uradcima već privukla 2,5 miliona pratilaca na TikToku i 144 hiljade na Instagramu.

„Ovo je doslovno najbolji trenutak u mom životu. Još uvijek se tresem i još mi nije došlo do mozga. Aguska je nevjerovatna freestyle nogometašica – po mom mišljenju, najbolja je na svijetu u onome što radi – tako da je bio poseban osjećaj pobijediti je u finalu“, izjavila je freestylerka s adresom u Londonu.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničkim rudarima počela isplata plata i toplog obroka

U konkurenciji muškaraca, Norvežanin Erlend Fagerli je ušao u historiju pobijedivši u finalu Nizozemca Jessea Marleta za svoju treću titulu Red Bull Street Style prvaka. Treći je bio Kolumbijac Boyka Ortiz.

Rođen u Trondheimu, Fagerli od malih nogu trenira i takmiči se sa svojim 27-godišnjim bratom Brynjarom. Njegova treća šampionska titula dolazi nakon naslova prvaka 2018. i 2020. godine.

„Zaista je dobar osjećaj ponovo biti prvak. Stvarno sam bio pod pritiskom i znao sam da moram dati sve od sebe. Publika u Španiji bila je nevjerovatna, to mi je dalo mnogo energije i fokusa. Sretan sam što sam im mogao priuštiti dobar nastup“, izjavio je 24-godišnji Fagerli.

Snimak cijelog takmičenja može se pogledati ovdje

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...