(VIDEO) HOROR NA POSLU: Direktor verbalno i fizički zlostavljao radnicu

- Advertisement -

Na društvenoj mreži Twitter, juče u toku dana je objavljen jeziv snimak, nastao u prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, a na kojem se vidi kako Goran Bajović, direktor ove ustanove, fizički i verbalno napada žensku osobu, koja je navodno radnica Zavoda.

Snimak nadzorne kamere koji je nastao 23.12.2021. godine, prikazuje kako Bajović ulazi u jednu od kancelarija Zavoda, nakon čega, kada je ugledao djevojku koja je sjedila lijevo od vrata u fotelji, kreće da se verbalno obračunava sa njom, prenosi Blic.

Nakon toga, on je fizički napao djevojku sa snimka u predjelu vlada, i to u trenutku kada se ona nalazila ispred ulaznih vrata u kancelariju.

Verbalno nasilje se ne završava ni tu, već Bajović i žrtva nasilja nastavljaju sa prepirkom dok on odlazi u pravcu druge kancelarije. U trenutku kada on ponovo kreće da se unosi u lice djevojci, snimak se završava.

PROČITAJTE JOŠ:  Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

Kako se navodi u opisu snimka, djevojka koja je od Bojovića pretrpjela fizičko i verbalno nasilje, nalazi se trenutno na bolovanju.

Tužilaštvo naložilo privođenje

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog Drugom osnovnom javnom tužilaštvu za privođenje Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, zbog napada na radnicu.

– Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izdao je nalog da se odmah privede mušku osobu sa snimka koje nasrće na jednu od žena koja se nalazi u prostoriji. Po nalogu će postupati nadležno Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i sve druge neophodne radnje u ovom slučaju, u cilju utvrdjivanja da li se u radnjama učesnika događaja stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...