AutomotoLife news

(VIDEO) Manifestacija “Fiat-Fićo fest” okupila sve zaljubljenike u Fiatov i Zastavin model iz bivše Jugoslavije i Italije

0

Peta međunarodna manifestacija “Fiat-Fićo fest” okupila je danas u Sarajevu zaljubljenike u legendarni Fiatov, a zatim i Zastavin model iz cijele bivše Jugoslavije i Italije.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco pohvalio je Fićo klub Sarajevo zbog dobre organizacije menifestacije koja je već postala tradicionalna.

“Lijepo je da u Sarajevu imamo ovakvu manifestaciju jer je to dobra turistička promocija grada i Bosne i Hercegovine”, istakao je Husić.

Nemanja Nestorović iz Ljakovca u Srbiji prvi put je u Sarajevu na okupljanju ljubitelja Fiće i posebno mu se svidjelo druženje s ostalim entuzijastima, prenosi Klix.ba.

Izjavio je da posljednje četiri godine vozi Fiću i redovno posjećuje sve slične skupove bez obzira na udaljenost na kojoj se održavaju.

LIFE:  Poznat podatak koliko je iznosila najviša, a koliko najniža plata u BiH u maju

“Volim da putujem, da se družim, volim i stare automobile a najviše Fiću i to me privlači ovakvim manifestacijama”, naveo je Nestorović.

Fiat 600 prvi put je predstavljen 1955. na sajmu automobila u Ženevi. “Zastava” je taj model počela proizvoditi također 1955. po licenci Fiata. Automobil fabrike iz Kragujevca nosio je naziv Zastava 750, a prozvodio se sve do 1985. Na području bivše Jugoslavije poznatiji je pod nadimkom Fićo.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like