Video: NBA zvijezda Pascal Siakam objašnjava svoj najubojitiji potez

- Advertisement -

Pascal Siakam, kamerunski krilni centar koji je sa Toronto Raptorsima osvojio titulu NBA prvaka 2019, nametnuo se kao jedan od najboljih košarkaša svijeta. U drugoj epizodi video serijala „The Play“ detaljno objašnjava svoj nezaustavljivi šut iz okreta, potez koji je postao njegov zaštitni znak.

Kamerunac visok 206 cm je 2016. godine izabran kao 27. odabir u prvom krugu NBA drafta. Prije nego se sa elitnim timom Raptorsa okušao na NBA parketima, 2017. je proglašen najkorisnijim igračem finala NBA D-lige.

Nakon što je u sezoni 2017-2018 postao važan igrač sa klupe, Siakam je napravio ogroman iskorak i dobio Nagradu za igrača koji je najviše napredovao 2019., iste godine kada je Toronto osvojio svoj historijski prvi naslov NBA prvaka.

Njegov najprepoznatljiviji potez, šut iz okreta, je nerješiva enigma za protivničke igrače. U drugoj epizodi novog video serijala „The Play“ na Red Bullovom YouTube kanalu, 27-godišnjak demonstrira kako izvodi ovaj manevar.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Serijal „The Play“ donosi pogled iznutra na ključne taktike, manevre i odlučujuće poteze koji su činili razliku u utakmicama, na takmičenjima i u karijerama sportista iz raznih sportova.

Šut iz okreta je Siakamu pomogao da u prvoj utakmici NBA finala 2019 protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa postigne 32 poena i svom timu donese dragocjenu pobjedu na domaćem terenu.

U ovoj epizodi on objašnjava potez koji je postao njegov zaštitni znak, ali takođe otvoreno govori o svojoj ulozi u ekipi iz Kanade i svojim vizijama za budućnost.

Pascal demonstrira svoj potez na košarkaškom terenu, zabavljajući se dok opetovano savladava svog trening partnera. Kako priznaje, ovaj manevar mu dolazi toliko prirodno da uopšte ne razmišlja dok ga izvodi. Kamera ga prati dugim kadrovima, u krupnom planu, odozgo i u usporenom snimku, otkrivajući svaki korak, zaokret i naginjanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozač iz BiH pretukao pješaka jer je sporo prelazio cestu: Pokušao se opravdati svađom sa djevojkom

„Osjećam kao da ga uvijek mogu odigrati. Čak i ako znate da ću to izvesti, moj prvi pokret je toliko brz da mogu ili proći pored vas ili mi morate omogućiti priliku za okret. Teško je – ne možete učiniti mnogo“, otkriva on.

Starter All-Star utakmice 2020. godine takođe opisuje kako je bilo osvojiti najprestižniju titulu u košarci, i to u njegovoj tek trećoj sezoni u NBA, te iznosi svoje lično viđenje o tome šta će njemu i njegovoj ekipi biti potrebno kako bi u narednom periodu opravdali očekivanja.

„Osvajanje prvenstva pratite osvajanjem još prvenstava u karijeri. Mnogi igrači igraju 20 godina i ne dobiju tu priliku. To što sam je ja dobio već u trećoj godini govori mi da imam još mnogo toga za postići. Uzbuđen sam zbog budućnosti i lovim još“, dodao je.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...