[video] Pred VN Miamija: Sergio Perez u šampionskom bolidu putovao od New Yorka do Floride

- Advertisement -

Ovog vikenda se vozi dugo iščekivana prva trka za Veliku nagradu Miamija u historiji Formule 1, a Oracle Red Bull Racing je tim povodom svog vozača Sergia ‘Checa’ Pereza poslao na jedinstveno putovanje od New Yorka do grada na Floridi, i to u bolidu koji je 2011. godine Red Bullu donio dvostruku krunu.

Nakon četiri trke u ovoj sezoni Formule 1, aktuelni svjetski prvak Max Verstappen zauzima drugo, a njegov timski kolega Perez treće mjesto u poretku vozača. Najbrži cirkus na svijetu ovog vikenda seli se u SAD, gdje će Miami ugostiti svoju prvu trku Formule 1.

Vozači Red Bulla su u video serijalu „Road Trips“ već krstarili cestama diljem svijeta: od SAD-a i Nizozemske, do Južne Afrike i Češke. Perez je za svoje debitantsko „putovanje cestom“ sjeo u RB7, bolid u kojem je Sebastian Vettel 2011. godine osvojio svoju drugu šampionsku titulu za Red Bull.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

U videu naslovljenom „Race to Miami“, dolazi do nesporazuma između Pereza i Christiana Hornera, šefa Oracle Red Bull Racinga, koji Checa šalje na nemoguću misiju da u jednom danu iz New Yorka stigne u Miami.

Uz pomoć svog tima iz boksa – u kojem su se našli wakeboard legenda Parks Bonifay te igrač američkog fudbala iz ekipe Miami Dolphinsa, Byron Jones – Perez prvo juri ulicama New Yorka, zatim Nacionalnim parkom Everglades, da bi na kraju stigao na Miami International Autodrome, na kojem će se voziti VN Miamija.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

„Svidjelo mi se moje prvo putovanje s Red Bullom. Sjećam se onog u kojem Daniel [Ricciardo, bivši vozač Red Bulla] prelazi most Golden Gate, i nikad nisam pomislio da ću i ja imati priliku da učestvujem. Mislim da je Miami savršena lokacija za Formulu 1, to je jako zabavan grad i ima dobru energiju. Staza izgleda sjajno i jedva čekam da vidim fanove. Austin je za mene uvijek kao domaća staza, a mislim da će i sa Miamijem biti slično“, rekao je 32-godišnji Meksikanac iz Guadalajare.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...