Life newsSport

(VIDEO) Trener Veleža progovorio o evropskoj epizodi svoje ekipe: “Mi sada nemamo vremena za žaljenje i tugu”

0
(VIDEO) Trener Veleža progovorio o evropskoj epizodi svoje ekipe: “Mi sada nemamo vremena za žaljenje i tugu”, Life.ba

Trener Veleža, Amar Osim, u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog kluba je govorio o evropskoj epizodi svoje ekipe, analizirao je dvomeč protiv Hamrun Spartansa, te se osvrnuo na nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Prema njegovim riječim, Hamrun je bio protivnik protiv kojeg se moglo igrati, te je dodao kako je njegova ekipa ozbiljno pristupila utakmici, prenosi Sport1.oslobodjenje.ba.

‘‘Razočarani jesmo, jer smo imali protivnika koji je pomjeri, sa kojim se može igrati, to se moglo vidjeti. To ne znači da je protivnik lagan, to ne znači da je to protivnik kojeg ti možeš proći ako ti se neke stvari ne poklope. Slali smo ljude da skautiraju u egzotičnim zemljama, da bi smo imali veće šanse, jer je lakše skautirati utakmicu uživo nego je gledati na TV-u ili internetu. Znali smo sastav i način na koji igraju. Međutim, to je sve jedno dok ne dođe utakmica, gdje smo radili mnogo grešaka za razliku od njihove ekipe. Mislim tu i na pripremu utakmice, mislim na pehove i na objektivne poteškoće u pripremi utakmice, koje su se mogle spriječiti. Nismo imali sreću sa stvarima na koje ne možemo utjecati. Mislim na tu prvu utakmicu, gdje smo priliki pogodak iz debelog ofsajda. Međutim, to niko nije spomenuo. Kada sve sabereš i kada znaš da protivnik uopšte nije pravio greške kao što smo mi pravili, a da je u startu kvalitet tu negdje, shvatiš da nisi mogao očekivati prolaz. To što smo mi razočarani, to je sasvim shvatljivo i jesmo i treba da budemo. Osim toga, mi bi zaradili i neke novce koji su neophodni za funkcionisanje kluba, gdje bi neke stvari bile puno lakše. S druge strane, to razočaranje ne bi trebalo da nas drži predugo, jer nama za pet dana počinje prvenstvo, a prvenstvo je ono od čega živiš. Od utakmica u prvenstvu će ovisiti da li ćemo mi opet imati priliku da igramo u Evropi, da li ćemo opet imati priliku da se za nešto borimo. Iako predugo budemo razmišljali, bez obzira na to što nas boli to eliminisanje, mi moramo to skloniti kako god, odnosno moramo ući u prvenstvo čiste glave i posvetiti se tome‘‘, kazao je Osim, a potom dodao:

LIFE:  Stole iz Bora čestitao rođendan Amaru Osimu i poručio: Borim se, pratim svog Želju i reprezentaciju BiH

‘‘Mi sada nemamo vremena za neko pretjerano žaljenje i tugu. Treba izvući pouku iz utakmica, jer će sličnih utakmica biti u prvenstvu, odnosno protiv protivnika koji imaju drugačiji stil. Od kukanja nemamo ništa, za pet dana imamo tešku utakmicu protiv Željezničara, pa poslije toga zaostalu sa Igmanom, pa poslije toga ostale utakmcie koje će doći svojim tokom i svojim redom. Moramo se tome maksimalno posvetiti, odnosno pokušati otkloniti greške kojih je bilo. Moramo se nadati da ćemo popraviti neke stvari na koje nismo mogli utjecati. Mislim tu na igrače koji su povrijeđeni, na stvari oko uslova za rad i treninga. Definitivno nemamo više vremena za kukanje, tužni smo, ali ako nešto iz ovoga izvučemo, neće biti bezveze taj poraz i gubitak tih para, odnosno mogućnosti da se kvalifikujemo‘‘.

Kompletan intervju možete pogledati na videoprilogu ispod teksta.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like