Više od 500 takmičara testiralo vještine na prvoj utrci s preprekama u BiH

- Advertisement -

Utrka uzbudljivog, izazovnog i zabavnog karaktera koja se sastoji od brojnih prepreka u subotu je održana u Banja Luci. Prvi takav događaj u Bosni i Hercegovini okupio je više od 500 takmičara koji su testirali granice svoje fizičke spremnosti te se uz to dobro zabavili. Na 4Falcons utrku, koja je održana po uzoru na mnoge svjetske događaje ovog tipa, pristigli su brojni takmičari iz zemlje, ali i regiona.

Staza duga 3,7 km sa 40 poredanih prepreka nije bila kratka ni onim najspretnijima. Uz fizičku spremnost, od takmičara se tražila i doza spretnosti i preciznosti. Među preprekama su se, osim nošenja balvana, provlačenja, preskakivanja te balansa na gredi, našli i izazovi poput gađanja lukom i strijelom.

Oni koji će utrka još dugo pamtiti zasigurno su njeni pobjednici koji su na debiju utrke u BiH ispisali povijest. Najbrži takmičar bio je poznati BH džudista, Božo Vučurević koji je stazu istrčao za nevjerovatnih 17 minuta. U kategoriji žena, najbrža je bila Tea Papić koja je izazove uspješno završila za 22 minute.

PROČITAJTE JOŠ:  Dječaci (7) i (12) godina optuženi da su izboli nožem 58-godišnjakinju

Brojni takmičari složili su se da je ovo bila jedna od najzahtjevnijih staza na kojima su učestvovali jer je izuzetno naporna, trči se uz sprint sa puno izazova od kojih se ne mogu svi izvesti u punoj brzini. Bez obzira na težinu staze, svi koji su se okušali na utrci osjećali su nevjerovatan ponos i zadovoljstvo, a ujedno su i provjerili fizičku spremnost te se tako pripremili na brojne izazovne utrke koje predstoje u našoj državi.

Zadovoljan je i direktor utrke 4Falcons, Darko Savić: „Mi kao organizacija sad ne smijemo stati, jer smo uvidjeli da smo na dobrom putu. Možemo samo obećati još zanimljivije prepreke i malo drugačiju trasu. OCR utrke su sigurno budućnost te se nadamo da je naša prva izvedba pokazala da smo ozbiljni u stvaranju novog trkačkog brenda.“

PROČITAJTE JOŠ:  Strahote rata: Dvomjesečna palestinska beba umrla od pothranjenosti u Gazi

Najzanimljivije trenutke utrke zabilježio je Jadran Čilić. Pogledaj galeriju fotografija!

Nakon utrke, takmičari i gledaoci zabavili su se uz zvuke grupe ‘Beogradski sindikat’ koji se pobrinuo za razigran nastavak programa.

Ako i dalje želiš testirati svoje granice, imamo veliku stvar za tebe! Veliku kao skijaške skakaonice na Igmanu na kojima će se 2. jula održati Red Bull 400 utrka koja često slovi za najtežu utrku na svijetu. Bosna i Hercegovina će tako po drugi put biti domaćin izazova čime se svrstala u elitno društvo zemalja u kojima se utrka odvija. Amateri i profesionalci, pripremite se za nevjerovatnu avanturu. Prijave se otvaraju uskoro!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...