Vlada HNŽ-a pozvala predsjednika Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar na sastanak

- Advertisement -

Iz Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u četvrtak je predsjedniku Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivici Aniću predan pismeni poziv na sastanak koji bi se trebao održati u 10.30 sati u zgradi Vlade HNŽ-a.

– Dobili smo poziv na sastanak na kojem bi nas trebali dočekati premijer Nevenko Herceg, ministar zdravstva i predsjednik pregovaračkog tima Goran Opsenica, te ministar financija i dopredsjednik pregovaračkog tima Adnan Faladžić. U ovom pozivu možemo vidjeti da pozivaju samo mene, ali ja i kolega Vuković ući ćemo zajedno, jer ne možemo sada u ovako kratkom vremenskom roku prikupiti cijeli naš odvjetnički tim – kazao je Anić.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković ustvrdio je kako se tu radi o još jednom manevru županijske vlade.

– Ured premijera Vlade HNŽ-a stavio je svoje članove tima, a opet uvjetuje sindikate i miješa se u funkcioniranje i upravljanje njima, jer na sastanak poziva samo kolegu Anića bez njegovog pregovaračkog tima. Ovo je samo još jedan manevar Vlade i resornog ministra zdravstva, ponovni pokušaj razjedinjavanja sindikata, ali mi ćemo se pojaviti u 10.30 pa ćemo vidjeti hoće li nas primiti – kazao je Vuković.

PROČITAJTE JOŠ:  Most na prelazu Karakaj zatvara se za vozila teža od pet tona

Članovi dvaju sindikata nalaze se u generalnom štrajku malo manje od dva mjeseca te od Vlade HNŽ-a traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Štrajk se po riječima predstavnika sindikata neće prekinuti dok god se ne postigne sporazum o novom kolektivnom ugovoru.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...