Vlada Kantona Sarajevo zakazala tematsku sjednicu o migrantskoj krizi

- Advertisement -

Vlada Kantona Sarajevo je danas, nakon što je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica informirao članove o sinoćnjim dešavanjima u migrantskom kampu u Blažuju, zakazala za 28. januar tematsku sjednicu o migrantskoj krizi u Kantonu Sarajevo na koju će biti pozvani i članovi Koordinacionog tima KS za pitanja migranata.

Kako je najavio ministar Katica, naredne sedmice će biti održan sastanak s ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, kojem će prisustvovati i policijski komesar KS, kao i  ministar unutrašnjih poslova i policijski komesar Unsko-sanskog kantona, kako bi se dogovorili dalji koraci i mjere u sprečavanju i odgovoru na nemire koji se u posljednje vrijeme dešavaju u migrantskim kampovima.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubijena najmlađa gradonačelnica, na nju pucano iz automobila

Kazao je kako je sinoć u migrantskom kampu u Blažuju, gdje je smješteno oko 3.500  migranata, došlo do eskalacija nerede, odnosno do narušavanja javnog reda i mira, u većem obimu. Efikasnom, brzom i pravovremenom akcijom Ministarstva unutrašnjih poslova KS, odnosno policijskih službenika i Jedinice za specijalističku podršku spriječena je dalja eskalacija ovih nemira koji su mogli dovesti do težih posljedica.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo Abdulah Sidran

Ministrica za rad socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović je istakla kako Vlada KS namjerava poduzeti konkretne mjere u vezi s aktuelnim dešavanjima vezanim za migrantsku krizom.

– Za sljedeću sedmicu je planiran i sastanak predstavnika Vlade KS s novoimenovanom šeficom Misije IOM u BiH Laurom Lungarotti, radi dogovora o zajedničkom djelovanju i odgovoru na migrantsku krizu u KS i BiH – najavila je ministrica Prvulović, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...