Vlada KS dobila podršku Barcelone za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću

- Advertisement -

Vlada Kantona Sarajevo spremna je osigurati preduslove, uključujući i novac neophodan za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću, ukoliko Barcelona u svojoj aplikaciji za Zimske olimpijske igre 2030. godine delegira Sarajevo kao jednu od lokacija održavanja igara.

Ovo je istaknuto tokom sastanka u Barceloni, koji je delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom održala s predsjednikom Španskog olimpijskog komiteta Alejandrom Blacom, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Blanco je Forti i ministru kulture i sporta Samiru Avdiću prezentirao koje su aktivnosti u toku sa ciljem podnošenja ponude Španije za organizaciju ZOI 2030, izrazivši podršku naporima Vlade Kantona Sarajevo da pokrene aktivnosti revitalizacije bob staze na Trebeviću.

PROČITAJTE JOŠ:  U Drinskom jezeru pronađeno tijelo nestalog pripadnika Oružanih snaga BiH Drage Tanaskovića?

Podršku tom nastojanju su na sastanku iskazali i dogradonačelnici Barcelone Laura Perez Castano i Jordi Marti, kao i Felip Roca, direktor za međunarodne odnose Grada Barcelona, na sastanku kojem je prisustvovala i ambasadorica Bosne i Hercegovin u Kraljevini Španiji Danka Savić, kao i počasni konzul BiH Ramon Jufresa Duran.

Delegacija Vlade KS se tokom posjete sastala i s predsjednikom i potpredsjednicom Fudbalskog kluba Barcelona – Joanom Laportom i Elenom Fort, predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona 1899“ Josepom Jordi Cambra i Santiagom Tintoreom, sinom počasnog predsjednika Kraljevskog teniskog kluba RCT Barcelona 1899 i počasnog građanina Sarajeva Juan Maria Tintorea.

PROČITAJTE JOŠ:  Dan šehida: Sjećanje na one koji su živote dali za državu BiH

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo će se tokom posjete Barceloni sastati i sa predstavnicima Parlamenta i Vlade Katalonije, sa kojom Vlada KS ima potpisan Sporazum o saradnji iz 2008. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...