Vučić: Srbija neće donositi odluke o restriktivnim mjerama protiv Rusije

- Advertisement -

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija još nije donijela nijednu odluku o restriktivnoj mjeri protiv Rusije te kako će raditi na tome da to tako i ostane.

Vučić je istaknuo da će donositi odluke u suradnji s drugima u državi i to u najboljem interesu Srbije u svakom trenutku, a u vezi sa situacijom u Rusijom i sankcijama EU.

“Što ćemo raditi ukoliko ostanemo bez nafte, plina”, pitao je Vučić, povodom najava da od 15. svibnja neće imati odakle ih uvoziti s obzirom na to da je Europski parlament (EP) usvojio rezoluciju kojom se traže dodatne kaznene mjere protiv Rusije, uključujući hitno uvođenje potpunog embarga na uvoz ruske nafte, ugljena, nuklearnog goriva i plina.

Vučić je kazao da je o tom pitanju imao dobre razgovore i razmjenu informacija te istaknuo kako vjeruje da će sve proći uredu.

“Ide period šutnje, za dva, tri dana ćemo znati”, kazao je Vučić i dodao da će u EU napisati da se Srbija “izuzima od toga”, ali će napisati i svoja očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Interpol se uključio u potragu za nestalom djevojčicom Dankom Ilić

“Mi ćemo raditi na tome kao bi promijenili i te uvjete, ne možemo ni pod tim uvjetima biti pod sankcijama i o tome smo razgovarali s ruskim partnerima jer mi to ne možemo izdržati”, kazao je Vučić.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da će izborni proces u Srbiji biti završen do 25. travnja nakon čega slijedi rok od mjesec dana za konstituiranje skupštine.

Nakon toga slijedi rok od mjesec dana da predsjednik odredi mandatara i još 60 dana za izbor vlade, ali će vlada biti formirana brže od toga, kazao je sinoć Vučić gostujući na Radioteleviziji Srbije.

Odgovarajući na novinarski upit znači li to da će Srbija dobiti vladu prije ljeta, Vučić je kazao kako svakako to neće biti u kolovozu.

“Važno je to za zemlju. U mojoj stranci postoji veliki interes da se ide na parlamentarne izbore, do kraja godine, eventualno zajedno s gradskim… Ja nisam suglasan s tim”, rekao je Vučić te dodao kako će se o tome razgovarati jer država mora biti iznad stranačkih interesa.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija kod Prnjavora, poginuo vozač

Po njegovim riječima, SNS će osigurati većinu i ne postoji mogućnost da do toga ne dođe.

“Samo mi i Mađari i manjinske stranke, a bit će mnogo onih koji bi se pridružili bez velikih stranaka…”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Vučić izjavio je da je dobro razumio poruku naroda na izborima, iako je dobio puno glasova kao predsjednički kandidat, a to je da mora više slušati narod.

“To je bilo ovako, hoćemo da Vučić vodi zemlju, a na kraju mi ćemo ga psovati, ali najbolje će on u ovim uvjetima brinuti i da imamo što jesti, da imamo naftu i da nam rastu plaće i drugo”, rekao je Vučić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...