Zidanova izuzetna menadžerska karijera u Real Madridu krunisana sa 11 pehara

- Advertisement -

Francuski menadžer Zinedine Zidane u subotu je stigao do svoje 250. utakmice sa Real Madridom, kada je klub pobedio 2:0 Eibar u okviru španske La Lige.

Bivši legendardni veznjak ima neverovatnu karijeru trenera u Real Madridu sa 11 titula i pobeda u 166 od ukupno 251 utakmice.

Menadžerska karijera Zidana u njegovom bivšem timu, Real Madridu, počela je u januaru 2016. godine, kada je zamenio španskog menadžera Rafaela Beniteza potpisavši dvoipogodišnji ugovor kada je imao 43 godine.

– Jedini menadžer koji niže uzastopne trofeje u Ligi šampiona-

U prvom meču, Real Madrid je osigurao pobedu od 5:0 nad Deportivom, a na kraju sezone, Zidane je osvojio svoj prvi trofej Lige šampiona nakon pobede rivala Atletico Madrida penalima u finalu.

U sezoni 2016/2017, Real madrid je osvojio špansku La Ligu uz pomoć Zidana prikupljanjem 93 poena, tri više od Barselone.

PROČITAJTE JOŠ:  Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Real Madrid je takođe osvojio Ligu šampionu pobedom 4:1 nad Juventusom u finalu i time postao prvi tim koji je dva puta zaredom osvojio titulu šampiona u istoriji turnira, javlja Anadolu Agency (AA).

Zidane je nastavio da stvara istoriju u Ligi šampiona narednih godina, kada je njegov tim u finalu 2018. godine pobedio engleski Liverpool sa 3:1 u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju tri puta zaredom.

Pet dana nakon finala Lige šampiona, Zidane je podneo ostavku da bi okončao svoj prvi mandat menadžera Real Madrida.

Uprkos neočekivanom odlasku, Zidane je ponovo bio na čelu Real Madrida nakon kratke pauze u martu 2019. godine, pošto je španska ekipa pretrpela loše rezultate tokom sezone 2018-2019.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac u Tešnju fizički napao suprugu nakon što je došla po djecu

Nakon te razočaravajuće sezone, Zidanov uticaj na Real Madrid bio je neposredan, što je dovelo do toga da je njegov tim obezbedio rekordnu 34. titulu u ligi u sezoni 2019-2020.

– Vodio je Real Madrid u osvajanje 11 pehara-

Smatran jednim od najodlikovanijih menadžera Real Madrida u istoriji, četrdesetosmogodišnji Francuz do sada je osvojio tri trofeja u Ligi šampiona, dva klupska svetska kupa, dva UEFA-ina Superkupa, dva Superkupa Španije i dve LaLigine titule.

Real Madrid trenutno zauzima treće mesto u La Ligi sa 63 boda ove sezone, tri boda zaostatka za liderom i gradskim rivalom Atletico Madridom.

Zidane, pretenduje i na četvrti trofej u Ligi šampiona i sada njegova ekipa masovno korača ka polufinalu nakon što je njegov tim kod kuće u prvoj utakmici četvrtfinala pobedio Liverpool sa 3:1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....