‘Zimske čarolije na Skenderiji’ produžena do 15. februara

- Advertisement -

Manifestacija ‘Zimske čarolije na Skenderiji’ produžena je do 15. februara ove godine, a posjetioci klizališta dosad su pokazali da uživaju u toj zimskoj čaroliji.

Direktor KJP ‘Centar  Skenderija’ Amer Kapo zahvalio je posjetiocima za poštivanje epidemioloških mjera te  poziva stanovništvo da i u narednih 15 dana  koriste usluge  najvećeg klizališta u regiji.

– Velika ledena ploha, površine više od 1.800 metara kvadratnih savršenog oblika uz prekrasne i specifične svjetlosne dekoracije idealne za širenje pozitivne energije, nalazi se na platou Skenderija.

Taj projekt je u svemu poseban i jedinstven te kao takav atraktivan, zanimljiv i privlačan za građane. U ambijentu Doma mladih je u funkciji i kafe bar sa pogledom na klizalište i mogućnosti konzumacije pića – naglašeno je iz Centra Skenderija.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozio prebrzo pa Mercedesom sletio u more

Kako dodaju, započele su i pripreme za narednu ‘Zimsku čaroliju na Skenderiji’ koja je planirana za periodu od 29.11.2021. do 31.01.2022. godine.

U okviru manifestacije, osim  najvećeg klizališta u regionu, bit će predstavljena i nova zimska atrakcija za posjetioce. Takav sadržaj, koji je i ove godine posjetio impozantan broj ljudi, svrstava KJP “Centar Skenderija“ u  regionalonog lidera kad su u pitanju manifestacije tog tipa.

Sve navedeno bi bilo teško izvodivo bez  podrške  partnera i sponzora  projekta kojima, i ovoga puta, iz Centra Skenderija iskazuju zahvalnost.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati identiteti žene i trogodišnjeg djeteta, koji su izvučeni iz Miljacke

– Poduzete su sve mjere u cilju sprječavanja širenja koronavirusa te se mole posjetioci da poštuju i provode mjere naložene od nadležnih organa. Također, molimo građane da na vrijeme obezbjede ulaznice za određeni termin klizanja, zbog ograničenog broja osoba na klizalištu te da bi se izbjegle bespotrebne gužve na samom ulazu. Termin klizanja u trajanju od 60 minuta je četiri KM, najam klizaljki tri KM i garderoba jedna KM – ističe KJP Centar Skenderija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...