Zlatko Dalić: Fokusirat ćemo se na utakmicu protiv Malte

- Advertisement -

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je kako će se s momčadi fokusirati ne predstojeću utakmicu protiv Malte kako bi, ukoliko ostvare pobjedu, mogli dočekati Rusiju na Poljudu u nedjelju, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak gostuje na Malti, a u nedjelju u 15 sati na splitskom Poljudu dočekuje Rusiju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

„Čekaju nas dvije utakmice, dvije pobjede nas dijele od našeg cilja, Svjetskog prvenstva”, kazao je izbornik Dalić.

Ocijenio je kako je hrvatska reprezentacija bila u odličnoj formi u pet posljednjih odigranih utakmica te kako ocjenjuje da njegova momčad može ostvariti daljnji plasman prema SP-u.

Prva utakmica koja dolazi je najvažnija, tako da s pobjedom nad Maltom, i osvajanjem tri boda, otvaramo u Splitu protiv Rusije mogućnost borbe za prvo mjesto, izjavio je Dalić.

PROČITAJTE JOŠ:  Žena umrla nakon što ju je proganjao medvjed

„Bez Malte i bez tri boda nemamo ni Rusije ni Splita i to je sljedeća tri dana naš fokus. Ne dolazi u obzir nikakvo čuvanje snage za Rusiju, idemo s punom snagom, punim kapacitetom. Moramo biti motivirani jer i oni će biti jer igraju protiv viceprvaka svijeta”, izjavio je Dalić.

Ocijenio je kako Malta hrvatskoj reprezentaciji „ne može parirati u bilo kojem segmentu igre”, no istaknuo je kako se Malta intenzivno i ozbiljno priprema za predstojeću utakmicu.

Dalić je najavio danas dolazak Luke Modrića na pripreme te dodao kako će vidjeti u kakvom stanju je Modrić.

“Luka je dobio temperaturu, imao je virozu koja ga je shrvala. Iz razgovora s njim vidi se da se oporavio, iako to nije idealna situacija. Krenuo je iz Madrida i danas će na ručak s reprezentacijom. Ako nije sto posto u dobroj formi nećemo ga forsirati, ali za Maltu nam trebaju najspremniji igrači. Nadam se da će Luka biti ok jer nam on treba i nadam se da će u ova dva dana sve biti u redu”, poručio je Dalić.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon tuče maloljetnika u Hrasnom, oglasio se MUP KS-a

Dodao je kako u hrvatskoj reprezentaciji nastupaju igrači koji igraju za ugledne, velike klubove te kako su „slatke brige” za njega sastaviti momčad.

Dobije li hrvatska reprezentacija obje predstojeće utakmice, protiv Malte i protiv Rusije, Hrvatska će se sigurno plasirati u Katar, dok bi je drugo mjesto vodilo u doigravanje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...