Life news

Znate li koje je pravo ime Nade Topčagić?

0
Znate li koje je pravo ime Nade Topčagić?, Life.ba

Nada Topčagić jedna je od onih pjevačica koje traju decenijama na estradnoj sceni.

Poznata pjevačica godinama je vješto krila svoje porijeklo, ne govoreći gotovo nikako o tome.

U jednom intervjuu je ispričala da je još kao djevojčica, čuvajući stoku pomalo pjevušila i sanjala kako će da snimi album i postane popularna. Otac ju je vodio na nastupe čuvenih pjevača, a kupio joj je i tranzistor na kome je obično slušala zabavnu muziku i sevdalinke.

Po završetku srednje škole se zaposlila, ali je saznala za audiciju za pjevače amatere koja se tada održavala u Modriči. Odlučila je da se prijavi, uprkos tome što se roditelji nisu slagali sa njenom namjerom da postane pjevačica. Na toj audiciji je zauzela tek sedmo mjesto, a organizatori su se razočarani vratili u Beograd.

Međutim, Žika Radenković, čuveni aranžer i instrumentalista iz Knjaževca je prepoznao potencijal u Nadinom glasu i pozvao je u Beograd. Sa samo 18 godina ona je krenula u osvajanje jugoslovenskog muzičkog neba. Počela je da radi kao prateći vokal, a potom je krenula u samostalnu karijeru. Sve ostalo je historija.

LIFE:  U saobraćajnoj nesreći na Alipašinom polju udaren pješak

Mnogi ne znaju da je pravo ime Nade Topčagić zapravo Senada.

Senada Topčagić je rođena 1953. godine u Modriči. Sa bakom, dvije sestre i bratom odrasla je u selu Tarevci nedaleko od rodnog grada, jer su roditelji u to vrijeme radili u Slavoniji. Jedan dio života je provela u Osijeku, gdje je pohađala osnovnu školu, ali se brzo vratila u BiH i u Modriči završila osnovnu i Srednju hemijsku školu.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like