Novi Argeta hummus – hummus natur, hummus sa crvenom paprikom i hummus sa crnim maslinama

- Advertisement -

Izbalansirana dijeta je važan dio svakodnevnog života koji doprinosi dobrom i zdravom življenju. Često nam nedostaje vremena ili ideja za pripremu zdravih obroka. Ali sada postoji odlično riješenje kako da kreirate dijetu na lakši način za unos još više povrća. Zvuči suviše dobro da bi bilo istinito?

Argeta, brend broj 1 među mesnim paštetama u Evropi*, predstavlja nove Argeta hummuse, koji u bilo kom trenutku omogućavaju ukusan i zabavan povrtni obrok. Tako, pridodaje svojim uspješnim pričama novu kategoriju koja se sada bavi veganima ali i strastvenim mesojedima, pa svaka dijeta lako može sadržavati povrće koje nam često nedostaje.

S namjerom da ponudi  izuzetno ukusan i uzbudljiv obrok, Argeta je brižljivo pripremila – povrtne namaze na bazi leblebije, proteinske riznice koja osvaja svijet. Bez konzervansa, pojačivača ukusa i vještačkih boja, Argeta hummusi mame bogatim koloritom prirodnih sastojaka.

Novu liniju Argeta hummusa predstavljaju: hummus natur, hummus sa crvenom paprikom i hummus sa crnim maslinama.

Šareni, ukusni i zabavni

Novi Argeta hummusi unose više povrća u svakodnevnu ishranu. Namazi na bazi leblebije, koja je puna proteina potrebnih za uravnoteženu dijetu. Sadrže samo prirodne sastojke, bez konzervansa, pojačivača ukusa, glutena i vještačkih boja. To je upravo razlog zašto je svaki Argeta hummus jednistven i neponovljivog ukusa, te nudi prirodno iskustvo.

PROČITAJTE JOŠ:  U Novom Travniku zapaljeno vozilo kantonalnog zastupnika Ante Lozančića

Novi Argeta hummusi dostupni su u tri šarene verzije i sa neobičnim kombinacijama koje oduševljavaju i najzahtevnija nepca.

Argeta proljetni piknik – Zemaljski Muzej

Primarni ukus je humusa Natur, nijansa prirodne autentičnosti koja se krije u ukusu leblebije, osnovnog sastojka svih humusa. Izuzetna kombinacija paprike budi veliki val dobre energije, bilo da se konzumira za doručak, ručak ili večeru. Za razmažena nepca, tu je odličan okus crnih maslina, koji nežno spaja ovu mahunarku sa mediteranskim temperamentom aromatičnih crnih maslina.

Razigrajte maštu, razbuktajte svoju kreativnost

Argeta hummusi su najbolji ako dodate malo mašte – probajte ih sa svježe pečenim hljebom, grisinijem, hrskavom mrkvicom – svakom slučaju, užitak je garantovan. Prilike uživanja u njima su neograničene, može to biti zabavan snack ili složeniji obrok, kao što su tortillas, rižoto ili juha. Argeta hummus su sjajna dopuna jelovnicima vegetarijanaca i vegana ali su izvrsni i kao prilog mesu. Razigrajte maštu i uživajte u raznolikosti ukusa novih Argeta hummusa.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pucnjava na Baščaršiji: Ranjena djevojka

Izuzetne nutritivne vrijednosti

„Hummus je namaz poznat više od 2000 godina, a potiče iz bliskoistočnih zemalja. Često ga koriste i kuhinje južnog Mediterana, a zapadna kultura ga je u novi vrijeme otkrila i od njega pravi razne varijacije. Hummus se može servirati na različite načine, a najviše se koristi kao namaz za hljeb ili kao dip sa svježim povrćem, poput narezanih mrkvi ili celera u listu. Hummus je odmah spreman za jelo kao samostalni obrok ili prilog, a može se jesti u svako doba dana i u svim prilikama.“ – pojasnila je Amela Ivković O’Reilly, nutricionista.

Argeta proljetni piknik – Zemaljski Muzej

Slanutak ili leblebija, je poznat kao biljno meso jer je bogat proteinima, a sezam je izrazito bogat kalcijem. Zbog svojih glavnih sastojaka, hummus je optimalnog omjera bjelančevina, ugljikohidrata i zdravih masnoća. Bogat je izvor željeza, kalcija, vitamina B6, vlakana i lecitina. Niskog je glikemijskog indeksa te je zbog toga pogodan za dijabetičare, a ne sadrži ni masnoće životinjskog porijekla. Također ne sadrži gluten i pogodan je za osobe osjetljive na gluten.

Izvor: Argeta/promo

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...