Life promo

Prvi pobjednici takmičenja „Ko ima duži Evropom kruži“ – „K4 Ruljci“ napravili Tuborg lanac duži od 57 metara

0

Mjerenja se nastavljaju na Tuborg partjima širom BiH

Poznati su prvi putnici uzbudljivog apsolventskog putovanja Evropom koje uključuje i krstarenje Mediteranom.  Ekipe „Kaskaderi“, „Umjetnici“ i „K4 Ruljci“ prvi su pobjednici takmičenja „Ko ima duži Evropom kruži“.

Na Tuborg partijima u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci imali su najduže lance sastavljene od pull off čepova te su tako za svoje četveročlane ekipe osigurali putovanje.

Najduži lanac na dosadašnjim mjerenjima imala je ekipa „K4 Ruljci“ iz Banja Luke. Studenti Đorđe Bulajić, Miloš Bajović, Igor Žarić i Veljko Pičeta konkurenciju su pobjedili sa lancem dugim čak 57 m i 71 cm, kojeg su pravili nešto duže od mjesec dana.

Kada smo počeli sakupljati čepove, nismo ni slutili da će to biti impresivan broj na kraju. Napravili smo lanac i nismo mnogo razmišljali o konkurenciji. Na partiju, na kojem je bilo i mjerenje lanaca, vladala je odlična atmosfera za što je zaslužna Tuborg ekipa koja se pobrinula da svima bude lijepo. Ipak, vrhunac večeri je bila naša pobjeda zbog čega Tuborg, koje je inače i bio naše omiljeno pivo, volimo još više. Zahvaljujući njemu, imamo priliku da odemo na apsolventsko putovanje i doživimo nezaboravan provod“, kazao je Đorđe Bulajić.

LIFE:  Pogledajte Giambattista Valli x H&M kolekciju

Pobjednici će putovati Tuborg autobusom u kojem će ih zabavljati DJ. Banjalučanima će se pridružiti i ekipa „Kaskaderi“ u sastavu: Kerim Mašović, Kemal Fazlagić, Emir Mašović i Vedad Kusturica, koji su u Sarajevu pobjedili sa lancem dugim 30 m i 29 cm te ekipa „Umjetnici“ koju čine Miralem Vehapi, Amir Mrković, Senaid Hadžić i Mustafa Mešić. Oni su na mjerenju u Tuzli imali najduži lanac od 38 m i 48 cm.

Apsolventsko putovanje trajat će 12 dana, od 24. aprila do 5. maja, a uklujučuje posjete Monaku, Monte Carlu, Lloret de Maru, Barseloni, Rimu, Firenzi, Veneciji te krstarenje Mediteranom. Još osam ekipa može osvojiti putovanje, a zadatak je jednostavan, od Tuborg čepova napraviti lanac. Detaljnije informacije o prijavama i načinu pravljena lanca dostupne su na www.tuborg.ba.

Naredna mjerenja, na Tuborg partijima planirana su: 4.4. u „Che pub caffeu“ (Mostar),  5.4. u „Da Vinci pubu“ (Zenica), 6.4. u „Mozzartu“ (Foča), 10.4. u pubu „Šestica“ (Banja Luka), 11.4. u „Mr & Mrs Cue“ (Sarajevo), 12.4. u „MB Sport“ (Bijeljina), 13.4. u pivnici „Nobel“ (Travnik) te 14.4 u „Caffe baru Sloboda“ (Tuzla).

Izvor: Carlsberg BH

Facebook komentari

I u Sarajevu Exit kampanja #ShareLove za širenje pozitivne energije

Previous article

Teatarske kuće u Mostaru obilježavaju Svjetski dan kazališta

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life promo