Sarajka pokrenula novi BH brend u doba korona krize

- Advertisement -

Realizacija ideje za poslovni poduhvat u doba korona krize je riskatnan potez ali optimistična Sarajka kaže: „ukoliko smo dovoljno fokusirani na ostvarenje svojih snova ne može nas ništa zaustaviti“, napominjući da se ipak  ne može samo sanjati nego i mnogo raditi na realizaciji snova – „Work hard, dream big“.

Definitivo niko nije planirao rizik pandemije u svoje poslovne i privatne planove za 2020. godinu. Zbog trenutne neizvjesnosti ali i budućnosti koju je iz ove perspektive teško predvidjeti, realizacija poslovne ideje možda i nije najbolji pravac. Međutim, tako ne misli ova ambiciozna poslovna dama iz Sarajeva, supruga i majka, Amra Sofić.  Amra je mompreneur, za one kojima je nepoznat pojam, mompreneur je neologizam definiran kao žena koja aktivno uravnotežuje ulogu mame i uloge poduzetnice.

Amra je pokrenula novi BH brend, MARAMRA. Vizija je da se brend postepeno pozicionira na tržište koje cijeni unikatan, handmade, luksuzan proizvod. U ponudi su za sada svilena marama, svilena kravata, svilene trakice za kosu i svilene zaštitne maske. Plan je u narednom periodu osluškujući tržište predstaviti nove kolekcije i postepeno proširivati asortiman ponude pa tako, otkriva nam Amra, u ponudi će se uskoro naći i svileni Beauty Sleep set.

Unikatna svilena marama MARAMRA osvaja na prvi pogled i na prvi dodir, Amra je dizajnirala i izrađuje je samo od svile. Poznato je svima da svilena marama oko vrata uz obične traperice i T-shirt majicu daje novu stilsku dimenziju. Amra je stava da je način kako koristimo maramu kao modni dodatak potpis našeg stila. Od početka je znala da želi da radi jedino i isključivo sa svilom koja predstavlja luksuz i raskoš i koja ima korisne i zdrave kvalitete. Svila je vrlo prijatna za kožu, ima dobru termoregulaciju, antistatična je i hipoalarena. Sa svilenom tkaninom ugodno vam je pri različitim vanjskim temperaturama te godi i osjetljivoj koži. Kosa također voli svilu kao i svila kosu.  MARAMRA svilene trakice za kosu su rađene sa svilenim tkaninama i dizajnirane su kao sada popularni scrunchies i skinnies, sa njima nema lomljenja, elektrisanja i čupanja vlasi kose. Pored korisnog i ugodnog utjecaja na kosu,  dodaju i dozu sofisticiranosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Ratni kabinet Izraela odlučio: Hoće li doći do odmazde Iranu?

Koncept rada BH brenda MARAMRA, Amra  bazira na slow fashion pristupu. Ističe da joj je važna svjesnost o društvenoj odgovornosti posebno u ovom neizvjesnom vremenskom trenutku. MARAMRA će svoju društevnu odgovornost iskazivati kroz proizvodnju ograničene količine unikatnih komada sa minimalnim štetnim utjecajem na okoliš i odabirom prirodnih i recikliranih materijala za pakovanje svojih proizvoda.

S obzirom na trenutnu pandemijsku situaciju, MARAMRA je na tržište lansirala i svilene maske za lice sa ciljem dodavanja luksuza i pozitivne vibre trenutnoj situaciji. Posebno osjetljive zone kože lica su oko usta i nosa što nam je ovih dana u kontinuitetu prekriveno različitim tkaninama. Svilene tkanine zbog svojih hipoalergenih svojstava i prirodnog reguliranja temperature spriječavaju iritacije i preznojavanje. Pored svih pozitivnih zdravstvenih benefita, svilene MARAMRA maskice su i modni dodatak.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Muškarac na šetalištu izvukao pištolj pa pucao sebi u stomak

Ideja za pokretanjem osobnog biznisa odavno je „tinjala“, sudbina je htjela da se ideja pretvori u stvarnost baš u doba ove krize. Amra ne odustaje i čvrsto vjeruje da ne postoji idealan trenutak ni za jedan životni momenat već naprotiv treba iskoristiti šanse i prihvatati izazove, biti svjestan rizika i umanjiti njihov utjecaj koliko je to potrebno i moguće.

Iako je novi, BH brend MARAMRA je već prepoznat na BiH tržištu ali i šire. Mnoge kompanije u BiH su odabrale MARAMRA proizvode za svoje korporativne poklone, kozmetički saloni su svilene maskice prepoznali kao ultimativni „must have“ da bi sačuvali nježnu kožu lica.

Misija bH brenda MARAMRA je graditi i održavati kvalitet, povjerenje i kreativnost.

U okviru etablirane kompanije MASA doo (IG: masaethic) vrši se proizvodnja, prodaja i distribucija ovog BH brenda. MARAMRA proizvode možete kupiti u MASA VIP Holiday Shop u hotelu Holiday u Sarajevu ili putem www.masa.ba web shopa. MARAMRA web shop je trenutno u izradi te će uskoro svi MARAMRA proizvodi biti dostupni za zasebnom web shopu. Stranica  www.maramra.com će pored web shopa sadržavati i dio za blog gdje će se objavljivati različite teme koje se tiču svile, mode, stila i sličnih srodnih tema.

Za više detalja posjetite  i zapratite zvanični Instagram profil @maramraofficial ili zvanični FB profil Maramra jer kako nam kaže Amra, često bude zanimljivih giveaway-a i sniženja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....