Life promoModa

Statement asesoari koji osvajaju srca: Belma Tvico svilene marame s bosančicom

0

Korak dalje u dugogodišnjem stvaralačkom radu renomirane bh. dizajnerice Belme Tvico, napravljen osluškivanjem i uvažavanjem želja brojnih klijentica, satkan je u svilenim maramama koje osvajaju srca.

Uz predznak luksuza kroz svilu od koje su sačinjene i dizajnericu iznimne reputacije, marame su jedinstvene zbog autohtonog bosanskohercegovačkog pečata.

Na svili koja je sinonim za snagu izraza utkani su bosanskohercegovačko srednjovjekovno pismo bosančica i dijelovi teksta prenesenog s Povelje Kulina bana, najstarijeg očuvanog dokumenta državnosti BiH.

Dezen marame i dijela kolekcije proljeće/ ljeto 2019. Belme Tvico nastao je u saradnji sa svjetski poznatom umjetnicom Taidom Jašarević.

“Željela sam odgovoriti na zahtjeve klijentica da odjevne kombinacije nadograde modnim asesoarima s mojim potpisom, ali i gotovo svake bh. žene ili djevojke koja u svoj poslovni stil želi ubaciti nešto jedinstveno, bosanskohercegovačko, u vezi s njenim korijenima i tradicijom.”

LIFE:  Christian Dior: Designer of Dreams zvanično najpopularnija izložba Victor & Albert muzeja ikad

 

Uz unikatne marame Belma je u saradnji s dizajnerom Samusa nakita Tarikom Musakadićem pripremila posebno modno iznenađenje.

U skladu s ultimativnim trendom višenamjenskih modnih dodataka, svilenim maramama s bosančicom pridružene su srebrene kopče i privjesci sarajevskih monumenata.

Spoj bh. tradicije i trenda praktičnosti s asesoarom u asesoaru vidljiv je na unikatnim komadima koji se mogu nositi oko vrata, ruke ili kao poseban detalj na torbi.

Dizajnirajući posebne modne dodatke Belma je još jednom pomjerila granice omogućivši svakoj ženi da uz vlasiti odabir načina upotpuni svoj dnevni ili večernji outfit. Modni dodaci kao i raskošne svilene marame izložene su u Vijećnica suvenir shopu i u studiju Belme Tvico (Telali 7).

 

Facebook komentari

Kovačević: Nadao sam se pozivu Prosinečkog

Previous article

Lončar: Možemo pobijediti i Finsku i Italiju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life promo