LifeZdravlje

7 predmeta koje svakodnevno moramo dezinficirati

0

Dezinfekcija je ovih dana mnogima u mislima. S dobrim razlogom jer neki od predmeta koje svakodnevno koristimo na glasu su kao najveći nosioci bakterija i virusa.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti savjetuje da redovito dezinficiramo:

MOBITEL

Vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala da na našim mobitelima ima 10 puta više bakterija nego na WC školjci. Budite oprezni s dezinfekcijom mobitela jer ekran nikako ne smijete brisati s abrazivnim sredstvima nego s otopinama prilagođenim za čišćenje tehnike. Također koristite mekanu krpicu za brisanje ekrana kako ga ne biste oštetili. Prije dezinfekcije ga isključite i pričekajte da se u potpunosti osuši prije nego ga opet uključite. S obzirom na pandemiju koronavirusa, trenutno se preporuča da mobitel dezinficiramo svaki dan.

NAOČALE

Trenutno moramo izbjegavati diranje lica, ali ne možemo izbjeći diranje naočala koje su u direktnom kontaktu s lice. Bez obzira na to radi li se o naočalama za vid ili sunčanim naočalama, svakodnevno ih dezinficirajte, pogotovo nakon izlaska. Dobro se informirajte o tome koja sredstva smijete koristiti kako ne biste oštetili stakla.

LIFE:  Kineski naučnici otkrili dvije mutacije korona virusa

TIPKOVNICA I MIŠ

Po pitanju nečistoća, tipkovnice su zapravo gore od mobitela. Mnogi konzumiraju hranu tijekom rada na kompjuteru pa se među tipkama često nađu ostaci hrane koji potom uzrokuju stvaranje bakterija. Sada je više nego ikad važno da redovito dezinficirate tipkovnice na svom osobnom računalu.

KVAKE I PREKIDAČI ZA STRUJU

Sve kvake u kućanstvu potrebno je redovito čistiti. Nikako nemojte zaboraviti na kvaku frižidera. Ona uvijek ostane zaboravljena, a vrlo je važna jer na njoj također ostavljamo bakterije i viruse koje zatim prenosimo na hranu u frižideru. Baš kao i kvake, prekidači za struju u stalnom su kontaktu s našim rukama i zato ih moramo dezinficirati.

DALJINSKI UPRAVLJAČ

U većim porodicama ovo je sigurno predmet koji dnevno prođe kroz najviše ruku. Svakodnevno ga prebrišite sredstvom za dezinfekciju.

Facebook komentari


Potpuno prazne ulice Londona – šokantan učinak socijalnog distanciranja

Previous article

EFSA – Nema dokaza za širenje koronavirusa putem hrane

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life