BiH: Do utorka pretežno sunčano vrijeme, a onda jače padavine

- Advertisement -

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u Bosni i Hercegovini se očekuje uglavnom stabilno i toplo vrijeme do utorka za kada su najavljene jače padavine u pojedinim dijelovima zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Bosni danas većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 28 i 33 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 37.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u nedjelju. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 28 i 33, na jugu do 37 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Konjicu: Pucao na automobil iz automatske puške, bježao policiji

Iz FHMZ-a navode da se u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 37 stepeni Celzijusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Stižu nam topliji dani: Danas je prvi dan proljeća

U BiH u utorak pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 22 i 28, na jugu do 30 stepeni, zaključuju iz FHMZ-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...