BiH: Na autoputu kod Sarajeva zbog magle vidljivost smanjena na 20 metara

- Advertisement -

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a u petak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) posebno izdvajaju dionicu autoputa Sarajevo sjever – Sarajevo zapad gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Skreću pažnju i na šire područje: Srebrenika, Gračanice, Tuzle, Bugojna, Ključa i Visokog, kao i na puteve uz rijeke Unu, Sanu, Lašvu, Savu i Drinu. Također, upozoravaju i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Potrebno je biti pažljiv i zbog učestalih odrona, pa iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka od sedam do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen muškarac koji je pucao na Kovačima

Od 11 do 16 sati u petak doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Crna Rijeka – Bjelajce, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Policijska akcija u Kladnju: Zaplijenjena veća količina oružja i municije

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo – Trnovo (Krupac) i Lanište – Ključ.

Na graničnim prelazima u petak ujutru nisu zabilježena duža zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...