BiH: Narandžasto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika

- Advertisement -

Upozorenje zbog nepovoljnih prilika izdato je za područje cijele Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Za područje Mostara i Trebinja na snazi je narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina. Za područje Mostara prognozira se između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti do 80 litara.

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra i grmljavinskog nevremenaizdato je i za područja Banjaluke, Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Livna, Prijedora i Višegrada dok je upozorenje i zbog padavina na snazi u Foči.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavinau tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:  Strahote rata: Dvomjesečna palestinska beba umrla od pothranjenosti u Gazi

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 23 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U subotu  u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:  Stiže solarna baklja: Doći će do poremećaja u telekomunikacijama

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno s kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...