Life

BiH: Potvrđeni prvi slučajevi zaraze korona virusom u Sarajevu

0
BiH: Potvrđeni prvi slučajevi zaraze korona virusom u Sarajevu, Life.ba

Laboratorijskom analizom na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđeno je šest slučajeva zaraze korona virusom, od kojih su tri u Sarajevu, potvrdila je za bh. medije direktorica Sebija Izetbegović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tri potvrđena slučaja su ujedno i prvi koji su zabilježeni u glavnom gradu BiH od početka širenja korona virusa. Osim tri slučaja u Sarajevu, danas su analizom potvrđena dva oboljela od COVID-19 u Goraždu i jedan u Tešnju.

U Bosni i Hercegovini trenutno je korona virusom zaraženo 89 osoba, od čega 30 na području Federacije BiH, a na 59 u Republici Srpskoj.

LIFE:  Kanton Sarajevo: Od sutra povratak 480 studenata u studentske domove

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 10.000 ljudi, a potvrđeno je preko 250.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 170 zemalja, govore podaci WHO-a.

Također, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *