BiH: U Federaciji BiH 18 novih slučajeva COVID-19, nadležni pozivaju na oprez

- Advertisement -

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata u Federaciji BiH testirano je 579 uzoraka i potvrđeno je 18 novih slučajeva COVID-19, saopšteno je u srijedu iz Federalnog ministarstva zdravstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ističe se da su novi slučajevi registrovani u Zeničko-dobojskom kantonu (Tešanj) i Tuzlanskom kantonu (Tuzla). U protekla 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj, radi se o starijoj ženskoj osobi iz Živinica. Stoga je do sada zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminula pjevačica Slađana Milošević

Na području Federacije BiH do sada je ukupno testirano 35.520 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1.042 osobe. Zaključno s današnjim danom oporavilo se 927 pacijenata, od toga 13 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivnih 76 slučajeva oboljelih od COVID-19 u FBiH.

“Posljednji podaci pokazuju da je virus još uvijek tu i da nastavljamo živjeti u okolnostima stalne prijetnje te stoga moramo biti oprezni i pridržavati se propisanih mjera lične zaštite koje su i dalje na snazi. Održavanjem fizičke distance, nošenjem maske, izbjegavanjem većih okupljanja uz smanjen broj i oprezno širenje mreže kontakata uz često i temeljito pranje ruku i održavanje lične higijene mjere su kojima možemo spriječiti širenje koronavirusa. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge”, poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...