BiH: U Kantonu Sarajevo od četvrtka obavezno nošenje maski i na otvorenom

- Advertisement -

Prema novoj naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo od četvrtka će u kantonu biti obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema novoj naredbi nošenje zaštitnih maski biće obavezno u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom, izuzev za sportiste na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozače bicikla, električnog romobila i motocikla, kao i druga izuzeća u skladu s preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Kantona Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća na Ilidži, povrijeđeno pet osoba

Provođenje nove naredbe nadgledaće pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nezvanično, sve one koji ne poštuju novu naredbu o nošenju maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom mogli bi se suočiti sa novčanom kaznom do 500 KM.

Nova naredba stupiće na snagu 15. oktobra i bit će na snazi do 31. oktobra. U međuvremenu Krizni štab Ministarstva zdravstva KS će analizirati epidemiološku situaciju, te na osnovu toga donositi eventualne nove mjere.

PROČITAJTE JOŠ:  Katastrofa u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus Flixbusa, najmanje petero poginulih

Iz Kantona Sarajevo su najavili da će u četvrtak dr. Alma Kadić, članica Kriznog štaba i pomoćnica ministra zdravstva KS i Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformisane policije detaljno informisati javnost o sadržajima dvije naredbe, koje je Krizni štab MZ KS donio danas.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Hiljade građana i brojne delegacije iz Bosne i Hercegovine,...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...