Life

BiH: Ukinut policijski čas u RS-u, dozvoljena proslava matura

0
BiH: Ukinut policijski čas u RS-u, dozvoljena proslava matura, Life.ba
Arhiv - Banjaluka, BiH - 4. maj 2020, AA

Republički štab za vanredne situacije danas je donio odluku o ukidanju policijskog časa na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska, javlja Anadolu Agency (AA).

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, izjavila je da je ova odluka donesena obzirom da je juče u Narodnoj skupštini RS izglasana odluka o ukidanju vanrednog stanja.

Ona je najavila da će biti i korekcija kada je u pitanju rad ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata, ali da će svi će dobiti pisanu instrukciju o promjenama, a dok se to ne desi ostaju pravila o radnom vremenu kakva su danas na snazi.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS rekla je da je na današnjoj sjednici štaba donesena odluka kojom se završnim razredima osnovnih i srednjih škola omogućava proslava matura od 1. juna, u uslovima u skladu sa propisanim mjerama, odnosno da na javnom skupu može biti do 50 osoba. Direktori škola zaduženi su za provođenje ovog zaključka i moraju voditi računa da se ne prelazi ovaj broj.

LIFE:  Arktik će ostati bez „ljetnog leda“ do 2050. čak i ako se ugljične emisije radikalno smanje

Natalija Tribvić rekla je da će biti moguće da po jedan ili dva razreda proslavljaju maturu zajedno, a ukoliko dođe do promjena preporuka Instituta za javno zdravstvo doći će i do izmjena ovog zaključka.

Lejla Rešić rekla je i da od danas lokalne zajednice ne moraju tražiti saglasnost Republičkog štaba za vanredne situacije za održavanje sjednica skupština, već ih mogu održavati poštujući preporuke Instituta.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *