Stotine milijuna u igri: Johnny Depp izgubio bitku, sprema se za rat!

- Advertisement -

Mnogi kažu da muškarac u životu mora napraviti samo dva pravilna izbora. Prvo, ne smije pogriješiti kada bira posao i, drugo, ne smije se vjenčati s ‘pogrešnom’ ženom. Moglo bi se reći da isto vrijedi i za žene. A slučaj Johnnyja Deppa i Amber Heard upravo se može svrstati u gore navedenu rečenicu… No, šalu na stranu, Johnny Depp je u velikim problemima otkako ga je 2016. godine tadašnja supruga optužila za zlostavljanje tokom braka…

-Boli me. Najviše me boli što me se predstavljalo kao osobu koja nikad ne bih mogao postati. Znate, ozlijediti nekoga koga volim? Poput nekog nasilnika? Ne, ja to nisam učinio, to nije meni slično…’

Tako je govorio Johnny Depp kada je prije dvije godine prvi put odlučio javno progovoriti o problemima s bivšom suprugom Amber Heard, koja ga je javno optužila za zlostavljanje tijekom braka, koji je neslavno okončan još 2016. godine, samo godinu dana nakon vjenčanja.

Svo vrijeme od tada do danas traje užasna prljava bitka između dvoje bivših ljubavnika, koji nisu birali sredstva i niske udarce kako bi javnosti dokazali svoje tvrdnje. Amber i danas tvrdi da ju je Depp maltretirao, dok slavni glumac tvrdi upravo suprotno.

Obostrane tužbe

Jedno protiv drugog podigli su tužbe. Amber je tužila Johnnyja tražeći sto milijuna dolara odštete uz tvrdnju da je on sa svojim odvjetničkim timom pokrenuo globalnu kampanju protiv nje, a on je pokrenuo tužbu tražeći 50 milijuna dolara odštete zbog članka koji je u prosincu 2018. napisala za Washington Post i u kojemu tvrdi da je žrtva obiteljskog nasilja! Ročišta u tim odvojenim procesima tek slijede tako da rat nije gotov.

Ipak, Depp je prije nekoliko dana izgubio jedan sudski proces, prvi od tri, u kojem je za klevetu tužio tvrtku News Group Newspapers, izdavača tabloida Sun, zbog članka objavljenog u aprilu 2018. godine, u kojem se tvrdi da je tukao bivšu suprugu. Slavni glumac izgubio je čak oko 8 milijuna dolara vlastitih i Sunovih sudskih troškova koje mora platiti, a usput je ponižen jer mu je reputacija nepovratno uništena nakon presude kojom se u biti potvrđuje da je nasilnik koji je tukao suprugu.

Da stvar po slavnog glumca bude gora, ova presuda mogla bi označiti i sunovrat njegove hollywoodske karijere, jer je teško očekivati da će veliki producenti željeti ponovno raditi s Deppom. Dokaz za to je i izbacivanje Deppa iz franšize ‘Fantastične zvijeri’ (glumio čarobnjaka Gellerta Grindelwalda), a umjesto njega ‘uskočio’ je danski glumac Mads Mikkelsen. Depp neće ostati kratkih rukava, po ugovoru će mu isplatiti 10 milijuna dolara honorara, ali što će biti dalje s njegovom karijerom pod velikim je znakom pitanja. Nešto slično dogodilo se i Kevinu Spaceyu nakon optužbi da je seksualno zlostavljao brojne mlade muškarce, ostao je bez uloge u seriji “Kuća od karata” i izbrisan je iz filma “Sav novac svijeta”, a kasnije su sve tužbe odbačene.

Ponude za uloge u obiteljskim filmovima, na koje se oslanjao posljednjih godina, i koje su mu donijele milijune dolara, teško da će više stizati na njegovu adresu. Slijedi mu očajnička borba da spasi karijeru nakon debakla na londonskom sudu.

Prva tužba izgubljena, slijede još dva suđenja

Za 57-godišnjeg Deppa je izgubljena tužba za klevetu totalna katastrofa, a jedina nada su mu brojni obožavatelji koji ga podržavaju bez obzira na presudu, pa ga ipak još uvijek ne treba otpisati. Treba vidjeti i što će proizići iz eventualne žalbe na presudu i kako će se razvijati, ako se nastave, dva procesa u SAD-u.

PROČITAJTE JOŠ:  Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Prva ročišta po Johnnyjevoj tužbi trebala bi se održati u maju sljedeće godine, ali je pitanje hoće li se on možda povući jer su brojni pravni stručnjaci procjenjivali da će londonska presuda imati velikog utjecaja na suđenje u SAD-u.

Mnogi procjenjuju da je tužba za klevetu protiv tabloida Sun bila pogrešna procjena i da se Depp nije trebao upuštati u takav rizik, no on je cijelo vrijeme tvrdio da nije bio nasilan prema bivšoj supruzi i da tužbu nije podnio zbog novca nego kako bi oprao ljagu sa svog imena. Međutim, u tome nije uspio i praktički je na sudu proglašen obiteljskim nasilnikom.

Mnogi danas nagovaraju Deppa da odustane od daljnjih sudskih procesa, pospe se pepelom i ispriča javno za počinjene grijehe. Savjetuju mu da bi tako mogao spasiti karijeru. Strani mediji navode primjer Roberta Downey Jr., koji je u mladosti zaradio milijune prije nego što je upao u probleme s alkoholom i drogom, ali se očistio i vratio te postao jedna od najvećih zvijezda.

-Deppova situacija je drugačija zbog presude koja kaže da je tukao bivšu suprugu, to će biti teško prevladati, ali ako se pokaje, možda nije nemoguće, komenitraju mediji. Ipak, Depp je dosad pokazao veliku dozu tvrdoglavosti i dojam je da ne misli odustati i da će se boriti do kraja kako bi dokazao da Amber laže.

Jučer se pojavila i zanimljiva peticija koju su pokrenuli obožavatelji Johnnyja Deppa na portalu Change.org pod nazivom ‘Maknite Amber Heard iz Aquamana 2’. Organizatori peticije, koju je dosada potpisalo čak 960.000 ljudi, tvrde da je Amber sustavno radila na uništenju Deppove karijere i da jednostavno laže.

Bizarni detalji na suđenju

Inače, na prvom suđenju Depp je prilikom svjedočenja iznio javno neke šokantne detalje iz svog života među kojima su i drogiranje i alkoholizam, što mu nije bađ pomoglo u kasnijem sudskom procesu. Na sudu je bio otvoren i iskren, prisjetio se i razbijanja hotelske sobe 1995. ispred tadašnje djevojke Kate Moss, kada je počinio štetu od 10 tisuća dolara. A kako je sve počelo? Tako što ga je majka zamolila da joj u apoteci uzme tablete za smirenje, a on je na svoju ruku odlučio isprobati jednu.

-Mama je tražila da joj uzmem tablete za smirenje, a ja sam odlučio isprobati jednu. Kada sam je popio, shvatio sam da na taj način mogu zatomiti svu bol koju osjećam, rekao je  Depp.

Nakon što je priznao da je barem dva puta uzimao drogu s Marilynom Mansonom sutkinja je upitala glumca o noći kada je u njegovu klubu Viper Room preminuo River Phoenix i to od predoziranja.

‘On je preminuo na pločniku ispred mog kluba. Koliko znam, River se počeo osjećati loše, počeo se znojiti i krenuo je prema izlazu, a kada je izašao, jednostavno se srušio.’

Uz sve to dodao je kako mu je gitarist Rolling Stonesa, Keith Richards, uzor i idol, ali i blizak prijatelj, baš poput Marilyna Mansona, a otkrio je i kako je on sam nabavljao kokain 49-godišnjem britanskom glumcu Paulu Bettanyju. Depp je sada otkrio i zašto je 1995. razbio sve u hotelskoj sobi u New Yorku, priznajući kako je svemu prethodilo nekoliko loših dana.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

‘Bio sam ljut, no to ne znači da imam problema s bijesom. Jednostavno sam izbacivao bijes iz sebe. To je moj način izražavanja. Nekad se izražavam tako što se smijem, što ne znači da imam problema s duhovitošću’, dodao je Depp. Na inzistiranje tužitelja kako je svemu prethodila svađa s tadašnjom djevojkom Kate Moss, glumac je rekao: ‘To je bila pretpostavka medija u to vrijeme jer su tako podigli prodaju, no, u konačnici, bolje da sam napao kauč nego ljudsko biće, zar ne?’

Osim droga, još se jednom potvrdilo kako Depp itekako uživa u crnom vinu do te mjere da je mjesečno znao trošiti oko 30 tisuća dolara na njega, no on je sam rekao kako sve to vino nije popio sam. Nakon toga otkrio je kako se nakon prekida veze s Vanessom Paradis, s kojom je dobio dvoje djece, potrudio ostaviti alkohola. ‘Prestao sam piti i ostao sam trijezan… Ne znam točno kada je to bilo, no bilo je dosta davno.’

Nakon što se popeo na klupu za svjedoke Depp je ustvrdio pod zakletvom kako nikada nije udario svoju bivšu suprugu, glumicu Amber Heard, iako su to mediji tvrdili, rekavši kako on nikada ne bi udario ženu i da je tako odgojen, kao kavalir.

‘To je dio mog moralnog koda da nikada ne bih mogao udariti ženu i to ni pod kakvim okolnostima te ni u jednom trenutku. Za mene je to jednostavno nezamislivo i nikada to ne bih napravio’, rekao je Depp.

Johnny Depp

Buran ljubavni život

Slavni glumac oduvijek je bio na meti žena. U dobi od 20 godina Johnny se oženio Lori Anne Allison, sestrom basista i pjevača u njegovu bendu. Tijekom braka ona je radila kao šminkerica, a on je radio na cijelom nizu poslova. Supruga ga je upoznala s glumcem Nicolasom Cageom, koji mu je savjetovao da se posveti glumačkoj karijeri. Depp i Lori Anne razveli su se 1985. godine, kasnije je bio zaručen s glumicama Jennifer Grey i Sherilyn Fenn, te Winonom Ryder, a mnogi tvrde da nakon prekida te veze Johnny više nikad nije bio kao prije. Od 1994. do 1998. bio je u vezi s manekenkom Kate Moss, potom je 14 godina bio s francuskom glumicom i pjevačicom Vanessom Paradis, s kojom ima dvoje djece, 21-godišnju Lili-Rose Melody i 18-godišnjeg Johna Christophera ‘Jacka’. Njegova veza s Vanessom raspala se 2012. godine, slijedila je veza i kratki turbulentni brak s Amber Heard, koji je doveo do suđenja koje je praktički okončalo njegovu karijeru.

A tijekom te karijere Johnny je bio nominiran za deset Zlatnih globusa, dobio je tu nagradu za ulogu u filmu “Sweeney Todd: Đavolji brijač”. Tri puta je nominiran za Oscara, deseti je najisplativiji glumac, filmovi u kojima je glumio zaradili su globalno više od deset milijardi dolara. Uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda 2012. kao najbolje plaćeni glumac sa 75 milijuna dolara zarade. Većinu od nekadašnjeg bogatstva od oko 650 milijuna dolara je izgubio, sada se njegova financijska “težina” procjenjuje na 200 milijuna dolara… Nije ni to ‘za bacit’, ali tek slijede dva financijski vrlo teška sudska procesa. U slučaju da izgubi oba njegovo bogatstvo moglo bi nestati u trenu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...