0

Snimanje skijaških staza nije nimalo jednostavan zadatak. Mnogo priprema, dronova, motornih sanki, te naravno iskusnih snimatelja, neophodno je kako bi se snimio i producirao kvalitetan video.

Ipak, ekipa Bosanaca i Hercegovaca koja je snimila video koji s vama dijelimo, ruše sva gore navedena pravila. Osim skijaškog znanja, koristili su samo dvije GoPro kamere, gimbal, jedan selfie štap i puno znanja u pozicioniranju kamera i postprodukciji videa.

Jasmin Omerika, čovjek koji je potpisnik bezbroj vrhunskih video uradaka, zajedno sa, kako kaže, ekipom iz apartmana A16 (Jasmin Agović, Nedim, Tvrtko, Toni i Zoran) krajem marta 2018. godine snimili su ovaj video.

Snimali su u Francuskoj u Les Deux Alpes skijalištu. Skijalište je također poznato i kao Les 2 Alpes ili Les 2 Alpes 3600.

Naselje je smješteno na 1.650 metara, a žičare se kreću do 3.600 metara nadmorske visine. Tu se nalazi najveći skijaški glečer u Evropi i ovo je drugo najstarije francusko skijalište iza Chamonixa.

LIFE:  Zid smrti "Božo Vukadinović": Banjalučki "pakleni vozači" rizikuju živote na nastupima koji se pamte

Les Deux Alpes nudi oko 220 kilometara dužine ski staza i 2,300 metara visinske razlike.

Iako još uvijek ne pada snijeg u BiH, mnogi su već rezervisali svoj zimski odmor. Omerika je u razgovoru spomenuo kako su već rezervisali čak dva termina, jedan u januaru, a drugi u martu.

Aranžman u martu kosta 740 KM i uključuje prijevoz, smještaj i ski pass za šest dana skijanja. Kaže također kako pored plaćenog aranžmana na hranu koju kombinovano nose iz BiH i dio kupe u Francuskoj, potroše dodatno 300 KM po osobi. Svakako zanimljiv aranžman za ljubitelje skijanja i dugačkih staza, a sve ostale skijaške dane Omerika i ekipa provode na Bjelašnici ili Jahorini.

Pogledajte fenomenalni video koji je mnoge na društvenim mrežama inspirisao da potraže kontakt najbližih škola skijanja.

Facebook komentari


10

NBA – Harden postigao 54 poena u porazu Houstona od Washingtona

Prethodni članak

Lige petice: Umjesto analize

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Life