Life

Britanci mogu putovati u 70 zemalja bez samoizolacije u povratku

0
Britanci mogu putovati u 70 zemalja bez samoizolacije u povratku, Life.ba

Državljani Velike Britanije sada mogu putovati u više od 70 zemalja i teritorija bez potrebe da se samoizoliraju dvije sedmice po povratku.

Međutim, aerodromi i aviokompanije uveli su mjere kako bi se smanjila šansa za širenje koronavirusa sa obaveznim održavanjem fizičke distance i smanjenjem broja stvari s kojima putnici dolaze u kontakt.

Za one koji su mjesecima proveli radeći od kuće i koji bi htjeli imati drugačiji pogled kroz prozor, otočka država Barbados je predložila da se omogući preseljenje u tu zemlju u trajanju do 12 mjeseci, javio je BBC.

Premijerka Mia Amor Mottley kazala je da će Barbados omogućiti dobrodošlicu stranim putnicima koji žele da se privremeno presele na ovaj karipski otok i rade na daljinu.

– Ne trebate raditi u Evropi ili Americi ili Latinskoj Americi ako možete doći ovdje i raditi nekoliko mjeseci. Vratite se i ponovo nam dođite – rekla je Mottley.

Ovaj poticaj usmjeren je na jačanje lokalne ekonomije nakon što su kratkoročna putovanja bila otežana zbog ograničenja koronavirusa.

LIFE:  Cilj smanjenje kontakata i zaraženih: U Austriji počeo lockdown

Vlasnicima britanskih pasoša ne treba viza za posjetu Barbadosu.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like