Life

Chris Martin podržava borbu za samozaposlene roditelje muzičare

0

Frontmen Coldplaya Chris Martin zatražio je od britanskih političara da promijene zakon kako bi pomogli samozaposlenim roditeljima u glazbenoj industriji.

Otac dvojice sina podupire kampanju britanskih muzičara kako bi britanska vlada hitno ažurirala zakon, drugačije regulirala roditeljski dopust i pravila plaćanja, te da novim zakonskim rješenjem obuhvati i samozaposlene roditelje muzičare, a takvih je 72 posto u glazbenoj industriji Velike Britanije.

Objašnjavajući kako su pravila utjecala na Coldplayov tim, Chris je u priopćenju za javnost rekao: “Ne postoji zajednički sustav roditeljskog dopusta i plaća za samozaposlene roditelje. Zbog toga je mnogim našim kolegama teško kada imaju djecu. Promijenimo zakon tako da samozaposlene mame i tate mogu birati kada će i kako koristiti roditeljski dopust. ”

LIFE:  [life food] Trendovi, i što možemo očekivati u ovoj godini

Trenutačna pravila kažu da samozaposlene tate ne mogu dobiti niti jedno slobodno vrijeme ili doplatak nakon rođenja djeteta, a majke mogu izgubiti doplatak ako uzimaju zajednički roditeljski dopust, umjesto vlastitog porodiljnog.

Basist benda Savages Ayse Hassan također je kritizirala trenutni zakon koji nanosi štetu ženama koje se bave muzikom.

“Kao basistica u ženskom bendu ne želim biti kažnjena ako imam djecu, ili da mi vlada kaže da je moj posao ostati kod kuće i paziti na dijete”, rekla je Hassan.

“Vrijeme je da vlada promijeni pravila kako bi samozaposleni mogli birati ravnotežu brige o djeci i rada, dodala je ona.

Facebook komentari


Francuzi izbacili Amerikance u četvrtfinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva

Previous article

Povratak muzike: Tool – Fear Inoculum

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life