[crtice iz života] Nicole Kidman

- Advertisement -

Godinama mi je bilo teško pronaći balans između karijere i privatnog života, a teško sam se nosila i s odvajanjem emocija od pojedinih uloga.

Kazala je to nedavno glumica Nicole Kidman u jednom intervjuu za magazin Glamour u kojem je vrlo otvoreno govorila o vlastitim životnim problemima i emocijama.

-Sve to zna biti jako toksično. Dugo sam se učila disciplini i pokušala sve psihički dobro podnijeti. Morala sam naučiti kako se zaštititi od vanjskog svijeta dok se pripremam za neku ulogu. Međutim, treba pronaći neku ravnotežu u svemu tome jer inače čovjek ne završi dobro, rekla je.

Slavna australska glumica priznala je da je godinama bila iznimno usamljena.

-Kažu da je usamljenost tihi ubojica. Ne kažu to bez razloga. Vjerujte mi, to uzrokuje mnogo unutarnje boli i jako je teško. Usamljenost je epidemija, rekla je Kidman, a onda dodala da je prava sretnica što je prije 14 godina upoznala čovjeka svog života. Glazbenik Keith Urban usrećio ju je na svim poljima te je zbog njega spoznala što je prava ljubav.

-Posebno u ovakvim vremenima važno je imati nekoga kome ćete doći i utješiti se kada je teško. Presretna sam što pored sebe imam takvu osobu, nekoga na koga se uvijek mogu osloniti. Keith je divan suprug i neizmjerno sam sretna što ga imam, rekla je Kidman pa zaključila da joj je trenutno najviše žao osoba koje su usamljene.

Osim supruga, slavnu je glumicu ispunila i majčinska uloga. S Urbanom dijeli dvije kćeri, 12-godišnju Sunday i 9-godišnju Faith.

-Majčinstvo je nešto što me posebno raduje. Volim o nekome brinuti bezuvjetno i bez ikakve zahvale i povratnog dara. To je nešto neopisivo, rekla je.

Nicole Kidman AA

Život…

Dok nije upoznala Urbana, Nicole je iza sebe imala propali brak s glumcem Tomom Cruiseom, za kojeg se udala na badnje večer 1990. godine. Vezu su započeli na snimanju filma ‘Days of Thunder’. Bili su u braku 10 godina, usvojili su dvoje djece, a Tom je u veljači 2001. godine podnio zahtjev za rastavom braka. Kao razlog je naveo nepomirljive razlike, a mediji su pisali da je razlog njegova fanatična posvećenost scijentološkoj crkvi, koja ne dopušta bilo kakva ‘iskakanja’.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički rudari još uvijek čekaju plate i topli obrok za januar

Nekoliko godina nakon razvoda Nicole je izjavila kako je s Tomom imala savršen život te da je zbog toga vrlo teško podnosila razvod. Išla je iz veze u vezu, a neki od njezinih kasnijih ljubavnika bili su Robbie Williams s kojim je snimila duet ‘Something Stupid’, potom glumac Adrien Brody, kao i Lenny Kravitz.

Popularna glumica svog sadašnjeg muža upoznala je 2005. godine, a već poslije godinu dana uslijedilo je vjenčanje. Baš kao što je Nicole pronašla spas u Urbanu, i on je našao spas u njoj. Prije braka bio je ovisnik o drogama i alkoholu što je otvoreno priznao u jednom intervjuu u kojem je kazao da ga je ljubav s Nicole spasila.

-Prije braka sam bio u jako lošim vezama. Nisam se mogao predati jednoj osobi, ali sam istovremeno pisao ljubavne pjesme, kazao je popularni muzičar.

-Nicole je u moj život stigla kao anđeo s neba čija me je ljubav u zadnji trenutak izvukla iz pakla ovisnosti, otvoreno je rekao Urban.

Sretni par danas ima dvoje djece, kćerke Sundey Rous rođenu 2008. i Faith Margaret rođenu uz pomoć surogat majke 2010. godine.

-Zaista pazim na vrijeme, zapravo ne želim da ga traćim. Imam dvije male kćerke koje me konstantno trebaju. Zato se trudim da što više vremena provodim sa njima. Na sreću, uz sebe imam i divnog partnera, koji je i divan otac mojim djevojčicama. Što sam starija, to više shvaćam koliko je vreme dragocjeno, s obzirom da ga uporno nemam dovoljno i da ima još mnoga toga što želim da ostvarim, kazala je Nicole u jednom intervjuu odgovarajući na pitanje o životnim prioritetima.

PROČITAJTE JOŠ:  Sa tržišta BiH povučene čokoladice "Milka Oreo" zbog plastike u njima

Prioriteti 

Već tri desetljeća Nicole je jedna od najcjenjenijih glumica, ali nakon braka s Urbanom i djece, odlučila je malo drugačije poredati prioritete.

-Bila sam vrlo uspješna glumica. Onda sam rodila, preselila se u Nashville, počela da odbijam ponude za snimanja za koje je bilo potrebno da odem na drugu lokaciju i ostavim djecu. Izgradila sam predivnu porodicu punu ljubavi. I onda sam odlučila da se vratim na posao. Ali niko mi nije nudio nikakve poštene, duboke uloge. Zato sam odlučila da otvorim svoju produkcijsku kuću i sama sebi stvorim prilike. Počeli smo sa malim projektima koji su postepeno vodili ka većima. I onda smo se Reese Witherspoon i ja udružile pa su nastale “Male laži” – serijal o ženama, koje su napravile žene prema knjizi autorke. Kada smo prvi put prezentovale naš projekat on nije bio ni blizu onoga što su bile serije koje su tada bile u centru pažnje. Poput “Pravih detetktiva” i sličnih – izgrađene su oko muškaraca, a žene su igrale samo sporedne uloge. Ali za nas je sve dobro prošlo. Serijal je bio veliki uspeh, i to u trenutku kad su svi mislili da mi je karijera u drugom planu, kazala je jednom prilikom.

Nicole Kidman, AA

Trenutno je angažirana u novoj televizijskoj seriji ‘The Undoing’ gdje je u glavnoj ulozi s Hugh Grantom. Ovaj fantastični dvojac dio je dramatične priče o tajnovitim supružnicima. Zadnja se zasniva na mnoštvu tajni između njih dvoje, ali uključuje i zločin koji otkriva uznemirujuće istine.

Priča se odvija u svijetu elegancije i luksuza na Manhattanu. Kidman glumi Grace, uspješnu terapeutkinju koja liječi parove, dok se Grant našao u ulozi njenog supruga Jonathana, dječjeg onkologa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...