LifeLife news

Da li je Vučić preko vakcina pružio ruku Sarajevu?

0
Da li je Vučić preko vakcina pružio ruku Sarajevu?, Life.ba
Nije bit u 5.000 doza vakcina, nije bit show koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić napravio dolaskom na aerodrom u Sarajevo, bit je da Vučić pruža ruku Bosni i Hercegovini i, sudeći prema onome što je izjavio, želi raditi na smirivanju tenzija.
Puno površnih i ljutitih komentara se pojavilo u medijima, i od političara i analitičara, ali jedno je sigurno – ovim postupkom je BiH na dobitku.
Kome nije dosta priča o odcjepljenju i neprijateljstvu? Pa zašto je onda problem to što Vučić koristi nesposobnost bh. vlasti da bi došao sa porukom prijateljstva i pozivom na saradnju?
Kome je problem da se privredni forum između država održi u Beogradu i poveća ekonomska saradnja dviju susjednih država?
Ko su ti koji na poziv na promjenu paradigme i negativne retorike reaguju negativno?
Ovaj paket sa vakcinama je samo jedan mali gest i pokazatelj zaokreta politike Beograda prema Sarajevu. Da ponovimo, saradnja Beograda sa Sarajevom. Pa vrijeme je.
Da li je Vučić preko vakcina pružio ruku Sarajevu?, Life.ba
Naravno da nije u pitanju velika ljubav Vučića prema Sarajevu, u pitanju su promjene koje spremaju Evropska Unija i Sjedinje Američke Države, a Vučić je očigledno politički mudro preduhitrio sve.
Donio mali dar, i kaže hajmo graditi budućnost. Pa budale smo ako to ne želimo, samo što mi to ne znamo inicirati, a i kako bismo kada ni 5.000 doza vakcina nabaviti nismo znali.
Hvala čovjeku i nadamo se da ovi naši nesposobni političari neće ponovo u neko blato zapasti.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like