Denis Stojnić za LIFE otkrio šta je prethodilo incidentu ispred njegovog kluba

- Advertisement -

Prije nekoliko dana ispred poznatog sarajevskog kluba Dorian Gray nadzorne kamere zabilježile su nasilje.

Muškarac je djevojki nanosio udarce. Međutim, brzo je reagovao vlasnik kluba i poznati bh. MMA borac – Denis Stojnić.

Munjevitom reakcijom je odvojio muškarca od djevojke i sa nekoliko udaraca ga savladao. Uskoro su iz objekta izašli i ostali zaposleni te su razdvojili Stojnića i tog muškarca.

Piše: Edin Isanović

Priča je brzo dobila reakcije, kako u regionu, tako i širom svijeta. Mediji su objavili ovu vijest i pohvalili reakciju Stojnića.

Cijelu priču na svom Twitter profilu podijelio i najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a kojeg na Twitteru prati 700.000 ljudi.

On je pohvalio potez bivšeg UFC borca, a njegovi pratitelji na Twitteru dizali su ”palac gore” za Denisov potez.

Stojnić je za LIFE ispričao kako je shvatio da je situacija ozbiljna i reagovao je, osvrnuo se na nasilje nad djevojkom koje se u ljeto 2018. godine desilo u Zadru, dodao je kako bi se uskoro mogao vratiti u ring, a spomenuo je i Mirka Filipovića.

Na početku je otkrio neke detalje koji su prethodili incidentu koji se kasnije desio ispred njegovog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

”Djevojka i momak su bili zajedno u klubu. U jednom momentu djevojka je otišla u toalet, a ovaj krupni momak koji meni nije poznat kao i djevojka, prišao je za drugi stol gdje su bile dvije cure. U međuvremenu se njegova djevojka vratila i vidjela ga kako priča sa drugim curama i samo uzela jaknu i izišla iz objekta. To nisam gledao tu noć, nego sam kasnije sa svojim securitijem pregledavao video i baš me zanimalo šta je bio razlog ovog nasilnog djela. Da ga možda djevojka nije napravila ljubomornim. Ali i da je ona bila sa drugim, to nije opravdanje da ovo uradi. Što je najžalosnije, on je kriv i još je počeo udarati zbog toga. Nakon mog poteza dobio sam baš puno čestitki od osoba ljepšeg spola, ali i od muškaraca”, kaže Stojnić za LIFE.

Denis se osvrnuo i na dešavanja u Zadru kada je jednom kafiću nasilnik tukao djevojku.

”Slučaj u Zadru je užasan. Nevjerovatno je da sam gazda briše tragove krvi žrtve sa kamere. Sličan slučaj, pa rekao bih skoro isti,  imali smo u Tesla pub gdje je momak tukao svoju ljubomornu djevojku. Brutalno je tukao, a neki gosti su samo izlazili iz toaleta i niko nije uskočio u pomoć osim moga brata Dade Stojnića. To je bilo 2016.godine.  Dado je zaustavio nasilnika i zovnuo policiju, ali djevojka nažalost nije htjela da tereti nasilnika”, kaže naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:  Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Stojnić je naglasio kako u posljednje vrijeme nije imao borbi, a otkrio je i razlog.

”Imao sam proces sa Opštinom Stari Grad koju sam tužio zbog pogrešne kvadrature i nepotpisane vansudske nagodbe. To mi je oduzelo energije i nisam se mogao posvetiti mečevima. U treningu sam bio, ali nažalost nisam imao borbu od 2017. Moje posljednje pobjede bile su protiv Rico Rodrigeza i Mighti Moa. Suđenje sa Opštinom mi je pri kraju tako da očekujem uskoro meč u Oktagonu”, istakao je Stojnić.

S obzirom na to da je često naglašavao kako bi se volio boriti protiv Mirka Filipovaća pitali smo ga za taj meč, a Denis je rekao.

”Mirko je naša legenda i njegovi rezultati se ne smiju osporiti. Kada bi došlo do meča gledao bih da pobijedim, ali bih se spremao za takav okršaj 4 ili 5 mjeseci sa svojim ocem Zdravkom Stojnićem bivšim olimpijcem koji bi me najbolje kondicijski spremio”, zaključio je Stojnić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...