Donosimo tko će biti direktori mostarskih gradskih poduzeća

- Advertisement -

Gradsko vijeće Mostara još uvijek nije ‘riješilo’ pitanje imenovanja novih direktora gradskih poduzeća, ali to ne znači da vladajuće stranke HDZ-a i SDA ne vode razgovore oko kandidata.

Neslužbeno, te dvije stranke su međusobno podijelile poduzeća, te svaka vodi razgovore sa ‘svojim’ kandidatima. Kako saznajemo, ‘pospremanje’ kadrova u gradskim poduzećima trebalo bi se odigrati na jesen.

Imena

Ono što se dosada u kuloarima može čuti jeste da je predsjednik Kluba Hrvata u Gradskom vijeću Mostara Miroslav Grubišić najozbiljniji kandidat za dolazak na čelo JP Parkovi. HDZ BiH trebao bi ‘dati’ i direktora poduzeća MO Parking, a doznajemo da se razgovori vode s Goranom Barbarićem, koji je inače uposlenik u bankarskom sektoru.

Aktualni direktor Vodovoda Mile Puljić, koji je davno napunio godine za mirovinu, navodno je pokušao na ‘svoju’ funkciju progurati svog sina, što ipak nije realno za očekivati da će se dogoditi. Ravnatelj ispostave Vodovoda na istočnoj obali Grada Mili Huseinagić odlazi u mirovinu, a odavno se špekulira da bi na njegovo mjesto mogao glavni tajnik SDA HNŽ-a Almir Ačkar.

SDA će ‘dati’ i direktora JP Deponija, a očekuje se da umjesto Abdurahmana Bećirovića bude imenovan Mirhad Grebović, diplomirani inžinjer građevine.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Muškarac na šetalištu izvukao pištolj pa pucao sebi u stomak

Kako doznajemo, čelni ljudi mostarske SDA žele da na čelu JP Komunalno i dalje ostane Esad Pobrić.

Posebna priča bi se trebala voditi oko mostarskog aerodroma, koji godinama bilježi slabe rezultate, a praktički je jedini aerodrom u regiji koji trenutačno nema nijednu redovnu liniju, što je naproststo besmisleno i dovodi u pitanje sposobnost aktualnog rukovodstva. Iako je ta funkcija dosada pripadala HDZ-u BiH (aktualni direktor je Ivan Ljubić), ni SDA ne želi biti samo promatrač i razgovara se i o imenovanju nekih kadrova te stranke. Jasno, prioritet svima bi trebao biti vraćanje zračnog prometa u Mostar, ali toga trenutačno nema ni u primislima.

Kordić kaže da će biti sposobni, a ne podobni

Gradonačelnik Mario Kordić nedavno je medijima kazao da nema puno razloga da bude zadovoljan radom gradskih poduzeća, te da je dugogodišnje nepostojanje Vijeća itekako ostavilo traga na funkcioniranju tih poduzeća.

– Nemamo puno razloga da bismo bili zadovoljni funkcioniranjem javnih poduzeća. Činjenica jeste da su ta poduzeća već neko vrijeme prepuštena sama sebi i da nisu imali podršku iz VIjeća. Neke odluke se nisu mogli donositi. Njihovi statuti su još iz 2012, što je dovelo do novih problema. Uz sve navedeno, oprema je zastarjela, tehnološki su na niskoj razini… Sve je to izazvalo ljutnju građana. I to je jedan od razloga zašto ćemo uskoro raditi reorganizaciju, kako bismo mogli isporučiti uslugu onakvu kakva treba. U kasi imamo dovoljno novca za funkcioniranje tih poduzeća. Na jesen ćemo dočekati sve to. To je zahtjevan posao, jer su neka poduzeća u stečaju. Sve navedeno je dodatni razlog otežanog funkcioniranja. Svjesni smo što treba napraviti. Potrebno je što više struke uvesti. I aerodrom se bori sa svojim problemima, ali se ipak nadamo svjetlu na kraju tunela, rekao je Kordić.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Podsjetimo, Kordić je na početku svog mandata najavio da će na rukovodeće funkcije u gradskim javnim poduzećima imenovati najkavlitetnije stručnjake bez obzira na politička opredjeljenja. Naravno, malo tko vjeruje da je nešto takvo moguće jer svaki važniji potez gradonačelnik treba dobiti suglasnost stranke koju predstavlja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...