Dva policajca povrijeđena sinoć u migrantskom centru u Blažuju

- Advertisement -

Prilikom sinoćenjeg narušavanja javnog reda i mira u krugu migrantskog centra u Blažuju došlo je i do napada na policijske službenike, gdje su dva policijska službenika zadobila lakše tjelesne povrede – potvrdio je danas Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Tom prilikom oštećeno je i više službenih vozila policije, kao i vozila Međunarodne organizacije za migracije (IOM), te prostorije privremenog prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema koja je smještena u tom centru, vlasništvo IOM-a.

Hadžiabdić je kazao kako je policija sinoć oko 20 sati obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom i okupljanjem više osoba azijskog porijekla – migranata u krugu migrantskog centra u Blažuju.

– Na mjesto događaja je upućeno više patrola policije kao i pripadnici Centra za policijsku podršku s ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira – kazao je Hadžiabdić.

PROČITAJTE JOŠ:  Još jedan zemljotres na granici BiH i Crne Gore: Kratko je trajalo ali je bilo jako

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac po čijem ovlaštenju je izvršen uviđaj.

– Nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju i razjašnjavanju svih okolnosti s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela, nasilničnog ponašanja, lake tjelesne povrede, sprečavanje službe osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari – istakao je Hadžiabdić.

Dodao je da do ovog momenta niko nije uhapšen.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...